Seikkailuseuraa hiusmallit pyöreille homoseksuaaliseen kasvoille

Onko testosteroidi hoito nykyään joku hype, kun sitä niin kovin helposti suositellaan käytettäväksi. Miten XXY-miesten osalta tämä asia. Koen olevani kuitenkin sukupuoleltani kuten mainittu, jotain muuta kuin mies, eikö testosteroidin käyttäminen muuttaisi ajatusmallejani? Onko tästä haittaa sukupuolentutkimusmatkallani?

Olen vuotias sukupuoleton, mutta synnyin tytöksi. Tässä viime tai sitä edellisenä vuotena aloin harkita rintojeni ja myöhemmin myös kohdun poistoa. En tunne ketään joka voisi vastata kysymyksiini asiassa ja totta puhuen en uskalla siitä kellekään puhua, ainakaan vielä. Olen yrittänyt etsiä tietoa molemmista leikkauksista suomeksi, mutta rintojen poistosta olen löytänyt vain rintasyöpä-aiheista materiaalia ja rintakehän muokkauksesta ei löydy mitään.

Kohdun poistoa ei kaiken keräämäni mukaan tehdä ennen kuin henkilö on täyttänyt 30 vuotta tai jos kärsii taudista, minkä vuoksi kohtu on pakko poistaa. Onko kellään antaa tietoa minne pitää mennä jos haluaa muokkauttaa rinnoistaan miehen rinnat?

Eli siis tehdään kaikki nännin piennennyksiin asti. Kuinka paljon se maksaisi? Saako binderilla lähimain samoja tuloksia kuin leikkauksella? Haluaisin kokeilla ensin miltä tuntuisi elää ilman näitä, etten tee mitään hätiköityä.

Voisin ilomielin lahjoittaa omani sitten ajan tullen jollekulle, joka haluaa lapsen Lue vastaus. Mistä ihmeestä ihminen tietää sukupuoli-identiteettinsä?

En tiedä miten hyvin voin luottaa tunteisiini, jotka hieman pohdintani aikana muuttuneet. Tiedän kyllä, että ihmisiä, jolla sukupuoli identiteetti "elää", mikä Genderfluid se olikaan.

Yksi vaihtoehto ei kuitenkaan tunnu hyvältä, vaan jos oikein itseäni tajuan minulla vaikeuksia joskus tuntuu ilmaista tunteitani , väärältä. Kaksi enempi vähempi hyvältä, joskin hieman jännittävältä. Johtuu ehkä siitä, että en ole tunteistani puhunut kuin valittujen kanssa. Joskus, jos tulee aika paljastaa laajemmin asia, tietysti luonnollisesti jännittää miten lähipiiri reagoi.

Olen luultavasti hakeutumassa lähiaikoina tutkimuksiin kuitenkin. Hei, olen vuotias transpoika. Joskus 12v tunsin olevani genderfluid, ja 15v tajusinkin, että oon vaan poika.

Viime aikoina tosin oon tuntenu tosi vahvaa dysforiaa mun kehoo kohtaan, enkä oikeen tiiä mitä aatella siitä. Haluisin vaa olla oikee poika, mut vaikka kuinka näyttäsin ja kuulostaisin oikealta joskus kaukana tulevaisuudessa, mulla tulee kuitenki aina olee tytön..

Se on niin epäreilua! Kuitenkin, haluisin kysyä että kenelle pitäisi mennä puhumaan että sais lähetteen transtukipisteesee?

Joku kaveri on sanonu et ihan koulun terkkarille voi mennä puhuun mut sitte toine on sanonu jotain että ei, kyllä sen ihan oikea lääkäri pitää olla että voi lähetteen saaha? En kyllä tiiä miten ees pystysin puhuu kenellekää lääkärille näist asioista, koska mul on tosi paha social anxiety. Kiitos vastauksesta tälleen etukäteen. Ajatusten kirjottamine autto vähä tänhetkisee ahistuksee. On hyvä et on olemassa tämmöne sivusto tuen jakamiseks.

Onko mitään keinoa selvittää terapeutista, suhtautuuko hän asiallisesti seksuaalivähemmistöihin, silleen oikeasti? Mitä kysyä terapeutilta, mistä etsiä? Olen pääosin naisiin päin kallellaan oleva panseksuaali nainen.

Olen masentunut ja minulla on toiminnallisia addiktioita, mietin toisinaan auttaisiko terapia. Mutta olen kohdannut sen verran monta kertaa paskaa kohtelua eri terapioissa tai psyk. Milloin syötetään heteronormatiivisuutta, milloin haukutaan pystyyn monisuhde, milloin oletetaan, että olen kristitty. Olen nykyään aika epäluuloinen ammattiauttajia kohtaan. Yksi asia, mistä minun voisi myös olla hyvä käydä juttelemassa jonkun kanssa, on se, että minua on lapsena hyväksikäytetty seksuaalisesti kerran, vieras aikuinen.

Sen jälkeen pääsin kuuntelemaan terapeutin luennointia siitä, kuinka tytöt tykkää pojista ja toisinpäin Kilttinä tyttönä en saanut sanottua vastaan, mutta käynti lähinnä lisäsi ahdistusta, vaikka sen oli tarkoitus auttaa. Olen huomannut, että tapaus vaikuttaa minuun vieläkin, kolmikymppisenä.

En oikein vain jaksa uskoa, että löytäisin asiallisen terapeutin, joka ei lähtisi vetelemään tapauksesta yhteyksiä seksuaaliseen identiteettiini. Olen lisäksi kinky, piirteitä oli jo kauan ennen hyväksikäyttöä, ja kinkyily on elämäni ihania puolia. Mutta enpä usko, että terapeutti ymmärtää tämän. Tällä värisuoralla seksuaalivähemmistö, kinky, ei-ehdottoman-monogaaminen, ateisti tuntuu melko toivottomalta etsiä ongelmiinsa apua ilman, että tulisi lytätyksi jollakin osa-alueella.

Voisihan sitä tietysti etukäteen päättää, että rajaa jotain täysin keskustelun ulkopuolelle, mutta onnistuuko terapia tällaisilla reunaehdoilla? Olen identifioitunut sukupuolettomaksi jo kohta kolme vuotta. Minulla oli joskus aivan hirveä määrä sukupuolidysforiaa, mutta lopulta suurella taistelulla pääsin yli asiasta. Pystyin unohtamaan asian ja nauttimaan taas elämästäni. Nyt tämä olo on kuitenkin taas täällä.

Vihaan niitä kehoni osia, jotka osoittavat parhaiten biologisen sukupuoleni. Tämä dysforia ei kuitenkaan ole vielä yhtä pahaa, kuin silloin ehkä vuosi sitten. En haluaisi joutua taas siihen ahdistuksen pyörremyrskyyn. Onko mitään keinoja, millä voisin saada dysforiani kuriin vielä, kun se on pientä? Vai eikö se jätä minua ikinä rauhaan?

Onko oikea ratkaisu vain yrittää unohtaa ja olla ajattelematta kehoni inhottavia kohtia? Vanhemmistani ei ole ainakaan apua tässä. Vaikka ystäväni kunnioittavat ja tukevat minua parhaani mukaan, eivät he cis-henkilöinä voi auttaa samalla tavalla. Mihinkään fyysisiin muutoksiin minulla ei ole mahdollisuutta vuotiaana. Olen 38v kundi ja käyttänyt naisten alusvaatteita jo 10 vuotta ja haluaisin itselleni enemmän naisellisia muotoja, mm rinnat ja peppu, eli onko mahdollisuutta saada naishormoonia estrofem 2mg terveyskeskus lääkärin kautta?

Sain kysymyksen, jossa henkilö mietti, voisiko saada lähetteen transpolille. Kyseinen henkilö on alaikäinen, ei omaa Suomen kansalaisuutta, mutta on asunut suurimman osan elämästään Suomessa. Onko kyseisen henkilön mahdollista hakeutua hoitoihin Suomessa? Entä jos kyseessä olisi aikuinen?

Millaiset sääntelyt liittyvät näin yleensä ulkomaalaisten kohdalla lähetteen saamisen suhteen? Hei, olen vuotias nainen, jota mietityttää oma sukupuoli. Oon kokenut jo pitkään, etten olisi nainen. Oma sukupuoli tuntuu väärältä, mutta en ole ihan varma olenko trans. Oon kyllä ihan vakavissani miettinyt sukupuolenkorjausta, mutta se pelottaa, enkä ole saanut tehtyä asian eteen mitään järkevää.

En ihan tiedä kenen puoleen asiassa kääntyä tai mitä konkreettisesti tehdä. En tiedä, laitanko viestiä oikeaan paikkaan tai osaatteko vastata kysymykseeni, mutta eniten mua on viime aikoina mietityttänyt millaisia vaikutuksia sukupuolenkorjauksessa naisesta mieheksi käytettävillä hormoneilla on.

Tekeekö testosteroni aggressiiviseksi ja itkuiseksi tai vaikuttaako se muutoin mielialaan? Vanhempani väittävät näin, eivätkä muutenkaan suhtaudu asiaan kovinkaan hyvin. Aina aiemmin vanhemmat on ollu tukena monenlaisissa asioissa ja on ehkä nykyäänkin, mutta tässä asiassa ei.

Se pelottaa ja hämmentää, koska oon tottunut siihen, että saan niiltä tukea, ja nyt kun ei yhtäkkiä saakaan, en tiiä mitä tehdä. Vanhempien reaktiot saa mut epäilemään omia tuntemuksia, että ehkä mä en ookkaan trans tai että mä jotenkin vaan hätäilen tän asian kanssa ja että "tää on vaan ohimenevä vaihe". Pikkusisko kuitenkin ymmärtää ja on tukena, mutta se asuu toisessa kaupungissa niin ettei konkreettisesti voi olla kauheesti läsnä. Myös mun mies hyväksyy asian, mutta ei oikein osaa sanoa mitään tai auttaa.

Pikkusisko myös kehotti kysymään tätä kautta, että mitä mun pitäisi tehdä ja et mistä voisin saada jotain tukea näiden asioiden käsittelyyn Jyväskylästä, jossa asun. Transmiehelle joka ei ole poistattanut kohtuaan ja munasarjojaan, säännöllinen gynekologilla käynti olisi tärkeää oman terveyden ylläpitämiseksi. Juridisille naisille aletaan lähettää säännöllisiä kutsuja papa-seulontoihin ikävuoden paikkeilla kohdunkaulansyövän aikaiseksi havaitsemiseksi.

Juridisesti sukupuolensa vaihtaneelle tätä seulontakutsua ei tietenkään tule, mutta niin kauan kuin on gynekologisia elimiä, on vaarana niihin muodostuva syöpä. Tämän takia seulonta olisi tärkeää myös joillekin transmiehille. Onko transmiehellä juridisesti mies , joka ei syystä tai toisesta ole halunnut poistattaa sukupuolielimiään, mahdollista päästä kunnallisiin seulontoihin, ja mitä kautta tämä olisi mahdollista?

Tärkeimpänä kysymyksenä esitän kuitenkin: Uskon, että Suomessa voi yleensä luottaa terveysalan ammattilaiseen, mutta jos tietäisi että gynekologilla on jotain tietoa ja ymmärrystä transseksuaalisuudesta, olisi asiointi varmasti sujuvampaa ja siihen liittyisi vähemmän ahdistusta. Olen 19 vuotias tyttö. Ainakin äidin mukaan olen ollut pienenä terveen seksuaalinen ja kiinnostunut omasta kropasta etc.

Huomaan tämän kuitenkin voimistuneen vuosien mittaan, sillä muistan yläasteella seurustelun aloittaessani, että ajatus seksistä ei kuitenkaan ollut ahdistava, vaan neutraali. Se ei vain kiinnostanut. Itsetyydykseen suhtauduin murrosiässä vuotiaana normaalisti, ja se oli välillä osa elämääni, vaikka sen jälkeen ällötti. Nyt sen ajatteleminenkin ahdistaa, ja jos joskus ajaudun seksuaalisten tunteiden vuoksi sitä yrittämään niin saman tien oksettaa.

Eli mua ahdistaa ja oksettaa seksuaalisuus, ylipäätään seksuaaliset tunteet ja seksi, itsetyydytys etc. Siitä puhuminen tai lukeminen saa aikaan inhottavia tunteita ja mielikuvia, ja mielelläni olisin tuntematta koko asiaa.

Kaikkein eniten kuitenkin ällöttää omat seksuaaliset tunteet. Ihastun helposti ja olen läheisyydenkipeä ihminen. Tykkään halia ja pussailla, mutta siihen se jää. Muutenkin tekisi mieli aina kulkea jalat ristissä. En osaa oikein selittää.. Olen seurustellut ja säätänyt joidenkin kanssa mutta koskaan en ole suutelua ja silittämistä pidemälle ollut kiinnostunut menemään.

Kuitenkin kerran yksi mies onnistui taikomaan itsensä liian lähelle huom. Siitä on jo yli vuosi aikaa ja vieläkin kun mietin sitä niin oksennusrefleksi meinaa tulla ja itkettää oma ällöttävä käytös. Tiedän että seksissä ei ole mitään pahaa eikä se ole väärin, silti se ällöttää ja oksettaa.

Etenkin tämä asia häiritsee siksi että haluaisin olla terveellä tavalla kiinnostunut seksistä ja odottaa innolla sen kokemista "sen oikean" kanssa. Sen sijaan aina kun tunnen seksuaalisia tunteita ja tiedostun omasta kropastani niin ällöttää. Olen vuotias tyttö ja asun äidin, isän ja siskoni kanssa. Meillä oli ihan tavalliset perhesuhteet, kunnes tulin kaapista kesällä. Olen homoseksuaali ja minulla on ollut tyttöystävä jo yli puolen vuoden. Viime kesänä tiesin, että pian on kerrottava vanhemmilleni seksuaalisuudestani ja tyttöystäväni, mutta en ollut siihen vielä itse henkisesti valmis.

Äitini oli aiemmin sanonut, että hyväksyy tytöt tyttöjen kanssa ja pojat poikien. Tyttöystäväni tuli viikonlopuksi meille ja viikonlopun jälkeen äiti tuli huoneeseeni ja kysyi että mikä tämä homo juttu nyt oikein on, hän oli todella vihainen.

Aluksi ihmettelin, että mistä äiti tiesi suhteestani tyttöystävääni, mutta sitten tajusin omistavani kaksi fritsua kaulassani viikonlopun jälkeen. Äiti suuttui ja puhui päiviä siitä, miten olen valinnut väärän tien ja että hänen on vaikea hyväksyä tätä asiaa. Äiti ja isä riitelivät iltaisin tästä asiasta koska isänikin on rasisti homoja kohtaan. Äiti väitti, että he kyllä pitävät tyttöystäväni mutta ei vain pysty hyväksymään suhdettamme. Seuraavan kerran kun tyttöystäväni tuli meille kylään, ei kumpikaan vanhemmista hänelle moikannut.

Pikkuhiljaa äiti ei enää puhunut asiasta ja siitä tuli jonkinlainen tabu. Isän kanssa en ole puhunut ollenkaan asiasta koska emme ole niin läheisiä. Väitin äidilleni olevani biseksuaali koska luulen hänen hyväksyvänsä sen paremmin. Vanhempani myös kritisoivat pukeutumistyyliäni olen poikamainen , enkä uskalla kertoa olevani genderfluid. Alkoi ajat, kun tunsin alakuloisuutta ja tunteen ettei minua hyväksyvä kotona. Ahdisti olla paikassa, jossa kaikki kamala oli tapahtunut.

Aloin viiltelemään itseäni käsivarteen ja itkin joka yö. Tätä on jatkunut nyt yli kolme kuukautta. Tilanne ei tunnu etenevän ja en uskalla hakea apua esim. En ole siis mahdollisesta masennuksestani kertonut vanhemmilleni koska luulen etteivät he hyväksyisi sitäkään. Minua myös ahdistaa, jos tyttöystäväni pitää ottaa puheeksi vanhemmilleni. Asumme eri kaupungeissa, joten minun on aina ilmoitettava, jos lähden tyttöystävälleni tai toisin päin.

Äidin äänensävy aina muuttuu kun esim. Olen hyvin väsynyt koska tein koko kesän rankkaa työtä ja käyn lukiota. Tuntuu etten saa koskaan levätä ja en jaksa enää henkisesti arjessa. Koulunkäyntini menee huonommin ja itken edelleen joka yö ja välillä saatan satuttaa itseäni, koska nuo asiat eivät mene mielestäni pois.

En tiedä mitä pitäisi tehdä Lue vastaus. Moi olen 52 vuotias ja ollut transseksuaaline vuodesta alkaen ja tykännyt vanhemmista miehistä. Olen käynyt kaikki stadin mestat ja tunnen gay piirit. Nyt mulla on vakisuhde 62 -vuotiaan miehen kanssa enkä liiemmin liiku laaksossa, ruudussa tai motareiden levarilla.

Haluaisin muuttua naiseksi kokonaan koska mulla on sellainen tunne että olen nainen ja tykkään miehen kanssa sekstailla enemmän kuin naisen Lue vastaus. Olen nainen 17v ja olen jo pari vuotta tiennyt, että pidän naisista, miehet eivät kiinnosta ollenkaan, joten olen lesbo.

Olen täysin sinut sen kanssa ja kaikki on hyvin. Pukeudun miestenvaatteisiin ja minulla on lyhyet hiukset, koska ne tuntuvat minulta itseltäni. Mutta nyt olen vähän aika sitten alkanut miettiä kehoani Luulin, että se on vain ohi menevää, mutta se on jäänyt kalvamaan.

En tunne olevani nainen, mutta en mieskään eli en halua miehen kehoa. Minua ahdistaa kutsua itseäni naiseksi tai sanoa jollekin olevani nainen. Myös terveyslomakkeiden täydennys ahdistaa tai mikä vaan lomake johon pitää kertoa sukupuoli.

Ahdistaa myös naisten pukuhuone. Ei se, että siellä on muitakin vaan oma kehoni ahdistaa En tiedä mikä olen, jos en tunne olevani nainen tai mies ja kehoni vaivaa minua. Kehossani minua vaivaa eniten rintani. Haluan poistaa rintani, jotta tuntisin itseni paremmaksi, että silloin "en ole nainen, mutta en mieskään"-tyylillä.

Minkä ikäisenä voi poistaa rinnat ja paljonko se maksaisi? Minkälainen prosessi se on? Onko kuukautisten lopettaminen mahdollista? En ole kertonut vanhemmilleni tai sisaruksilleni. He eivät tiedä, että olen lesbo tai tästä keho asiasta mitään. Uskon, että vanhempani hyväksyisivät minut lesbona, mutta olen epävarma hyväksyvätkö he minut jonain muuna kuin naisena tai miehenä. Sisarukseni pelottavat minua eniten. He ovat puhuneet minun kuullen negatiivisesti seksuaalivähemmistöstä, kuinka transsukupuoliset ovat ällöttäviä ja että homot ja lesbot eivät saa tulla heidän lähelleen ja kaikkea tämmöistä.

Tuntuu että he eivät hyväksy muita kuin heteroita ja "normaaleja" ihmisiä. Sävy jolla he puhuvat tuo heti ahdistuneen tunteen. Olen heidän kanssaan myös paljon tekemisissä. Jos kerron heille, niin pelkään, että se rikkoo välimme pysyvästi.

Ainoastaan lähimmille ystävilleni olen kertonut ja he ovat hyväksyneet minut ja auttaneet ja tukeneet minua, mistä olen helpottunut ja kiitollinen. Miten voin kertoa vanhemmilleni ja sisaruksilleni näistä asioista? En tiedä miksi kutsua itseäni tai mikä olen Ja mitä minun kannattaa tehdä. Haluaisin kutsua itseäni joksikin. Moi olen 14v ftm ja haluaisin tietää koska hormooneija saa aloittaa.

Ja miten saisin vanhemat suostumaan siihen Lue vastaus. Hei, Olen vajaa kolmekymppinen nuori nainen. Elämä on ollut kovaa, vaikkakin nyt 10 vuotta olen ollut vakisuhteessa ja meillä on kaksi lastakin. Mut yritettiin raiskata kun olin 18v, 20 vuotiaana jouduin raiskauksen uhriksi ja sen jälkeen ollut lähinnä seksuaalista ahdistelua mm.

Nykyään en enää osaa nauttia ns. Kiihotun alistumisesta ja raiskausfantasiat pyörii mielessä. Välillä toivon, että seksuaalinen häirintä menisi pidemmälle. Toivon, että mua vahingoitettaisiin samalla. En tiedä johtuuko siitä, että raiskauksesta tuli silloin syyttämättäjättämispäätös, kun ei ollut näkyviä vammoja vai miksi näin on?

Luulisi, että normaalisti ihminen ahdistuu ja pakenee tilanteita, mutta mulla on päinvastoin. Mies on ottanut kovempia otteita käyttöön mm. Pää ihan sekaisin, mikä mun on?! Miksi eräät poliittiset tahot ja muut toimijat, sekä yksityishenkilöt, saavat tasa-arvoon pyrkivässä yhteiskunnassa toimia ja kampanjoida seksuaalivähemmistöjä vastaan ilman, että tällaisesta toiminnasta seuraa rangaistusta? Eikö seksuaalivähemmistöjen vastainen toiminta ja kampanjointi ole kiihottamista kansanryhmää vastaan?

Vastaavasti edelleen poliittisissa piireissä ym. Homoseksuaalina haluan muistuttaa siitä, että homoseksuaaliseksi synnytään, homofobiseksi kasvatetaan ja homofobiseksi kasvattamiselle on tultava loppu. Edelleen tämä ei lopu niin kauan, kun eräät toimijat saavat levittää homo- ja muiden seksuaalivähemmistöjen vastaista kampanjaa.

Olen itse perheestä, jossa on pyritty kasvattamaan lapsista homofobisia. Tässä vanhempani ovat sisarteni kohdalla onnistuneet. Kärsin tästä suunnattoman paljon. En voisi kuvitellakaan kertovani perheelleni seurustelevani pojan kanssa. Tässä tuli nyt asiaa jonkin verran. Halusin vain välillä kirjoittaa, mitä viime aikoina on liikkunut mielessä. Olen kohta 23 täyttävä mies joka kuitenkin tuntee olevansa nainen.

Tässä on monta vuotta mietitty, tuskailtu ja ahdistuttu tämän asian takia, että nyt on aika alkaa tehdä asialle jotain Mitkä ovat ensimmäiset askeleet, kun alkaa sukupuoltaan muuttamaan? Samoiten minua huolettaa sukulaiset jotka ovat kaikkea "lieveilmiöitä" vastaan. Miten heille olisi viisainta tästä asiasta kertoa. Olen kolmen lapsen äiti. Heidän isänsä kanssa olin kaksikymmentä vuotta yhdessä.

Vuosi sitten uskaltauduin tulemaan kaapista eräälle silloiselle kaverilleni: Eihän se hyvin mennyt, en jaksa mennä yksityiskohtiin, enkä itseasiassa niitä tiedäkään, mutta kuten sanottua, hän on nyt entinen kaverini. Meni yli puoli vuotta, kun uskaltauduin vihdoin sanomaan saman aviomiehelleni.

Hän kiitti luottamuksesta, sanoi olevansa aina mun tukenani, mitä ikinä tekisinkään, mutta että koska ei itse ole homo, ei koe voivansa jatkaa yhteiseloa minun kanssani. Minulla ei ole enää parasta kaveria, mulla ei ole enää aviomiestä, jolle itkeä huoliani.

Niille yhden käden sormilla laskettaville kavereilleni en uskalla avautua. Kaksi edellistä kertaa olivat niin tuhoisia. En tiedä kuinka selviäisin, jos menettäisin heidätkin. Sukulaiset eivät tiedä, he eivät taida ymmärtää miksi erosimme. Tuntuu että kaikki pitävät minua syyllisenä. Tunnen itseni erittäin huonoksi ihmiseksi. Nyt olen sitten tilanteessa, jossa tavallaan olen ulkona, tavallaan en, koska en ole kertonut kaikille.

En myöskään oikein tiedä mitä mä haluan. Binderiä olen kokeillut, en pidä siitä kuinka kuuma se on. Huomaan etten oikein enää jaksa huolehtia itsestäni. En usko rehellisesti voivani koskaan saada ihmissuhdetta, joka perustuisi totuudelle. Minut on hylätty kahdesti sen takia mitä olen. En jaksa uskoa, ettei niin tapahtuisi vastakin. Rehellisesti, ellei minulla olisi lapsia, harkitsisin päivieni päättämistä.

En vain oikein näe mitään mieltä tässä, olen lähinnä vaivaksi muille, ja paheksunnan kohde, jätinhän mieheni "ilman mitään syytä".

En osaa kuvitella tulevaisuuttani. Sisältääkö rokkareiden dna-rihma käskyn: Tuossa taannoin Töölössä katselin kaukaa, kun joku löntysteli käärmeennahkahousuissaan ja niiteissään hiukset miten sattuu. Mieleeni tuli, että siinä menee taas joku wanna-be-rokkari.

Kyseessä oli kuitenkin 69 Eyesin rumpali. Saavatko rokkarit olemuksellaan tavaraa paremmin kuin tavalliset tollot? Minkä ikäinen pitää miehen olla, kunnes feministi aito miestenvihaaja alkaa vihata miestä? Onko se heti miessukupuolen synnyttyä, vai milloin? Kohta tulee joulu ja minulla on jo orastava paniikki mieheni lahjasta.

Idea on valmis, toteutus vaikeampaa. Televisiossa pyörii sellainen kaljamainos jossa sulhanen saa lahjaksi 6-packin ja avaa pullon sillä makeella sormuksella. Tässä kohtaa meidän sohvanpohjalta kuuluu kateellinen huokaus. Nyt siis anelen sinulta tietoa siitä, mistä näitä sormuksia saa. Kiitän ja kumarran syvään. Olen muodokas ja mallimittainen kaunotar. Muutin syksyllä Ouluun ja haluaisin itselleni oululaisen Nokia-insinöörin.

Ketään tiettyä kohdetta ei ole kiikarissa. Onko ulkopuolisilla pääsyä esimerkiksi tämän suomalaisen kännykänvalmistajafirman työntekijöiden lounaspaikkoihin, kahviloihin tai firman juhliin? Vai lopetanko peiliin katsomisen? Rakas tätini haluaa tehdä minusta Jumalan lähettilään, jotta voisin julistaa evankelista ilosanomaa koko maailmalle tai ainakin kavereilleni.

Siis kuinka kurvailen tästä tilanteesta vapaille vesille ilman että joudun julistautumaan saatananpalvojaksi, paloittelemaan ihmisiä ja pystyn samalla säilyttämään sukulaissuhteet? Kerropa minulle, missä olisi suurin riski kohdata ATV: Olenko jollain sairaalla tavalla kieroutunut, kun olen huomannut Wallu Valpion olevan suhteellisen seksikäs?

Kaverit sanovat pojua kaljahöyryiseksi paskanjauhajaksi, enkä oikein voi kertoa mieltymyksistäni. Jo useampi miesystäväni on ehdottanut, että ottaisimme hänen parhaan kaverinsa mukaan seksiin. Vai vaikuttaako taustalla aito huoli siitä, että kaveri ei koskaan saa? Deittailenko kaappihomppeleita vai mistä tämä johtuu?

Kaikkien tieteiden tohtori de Camp, haluamme merille! Emme tarkoita mitään ruotsinlaivoja vaan Kaukoitään suuntaavia rahtilaivoja. Olemme todenneet, että se on ainoa tapa saada jotain kiinnostavaa kerrottavaa naisille baarissa. Eli kuinka päästä merille ja moniin eri lakanoihin?

Se oli ilmeisesti jonkinlaista kokeilua, mutta toi tyydytyksen, kun ei ollut tyttöjäkään saatavilla. Olen 38v kundi ja käyttänyt naisten alusvaatteita jo 10 vuotta ja haluaisin itselleni enemmän naisellisia muotoja, mm rinnat ja peppu, eli onko mahdollisuutta saada naishormoonia estrofem 2mg terveyskeskus lääkärin kautta? Olen vuotias sukupuoleton, mutta synnyin tytöksi. Ainoastaan lähimmille ystävilleni olen kertonut ja he ovat hyväksyneet minut big cock homoseksuaaliseen klitoriksen nuoleminen auttaneet ja tukeneet minua, mistä olen helpottunut ja kiitollinen. Sen jälkeen kun pääsin hoitoihin, mun elämä tavallaan vasta varsinaisesti alkoi, ja olen nyt vähän hukassa tän helpotuksen kanssa ja lähinnä pään täyttää ahdistavat maailmanloppuskenaariot ja selitykset siitä miten tää ei voi olla totta, pelko viharikosten kohteeksi joutumisesta, ja kaikki muut huolet joita on suhteettoman paljon.

Seikkailuseuraa hiusmallit pyöreille homoseksuaaliseen kasvoille

Ilmaiset porno homo sivut penis pumppu

Toivottavasti et itse saanut tautia ja vie sitä tuliaisina kotiin! No, eiköhän tuo jossakin vaiheessa paljastu jos niin on Oliko se tumma naimisissa oleva nelikymppinen mies tosi skrode ja oliko sillä tummansininen pikkutakki päällä? Olen itse saanut kerran maistaa sen kalua pari kertaa tosi paksu ja iso terska, ihana!!?

Olen 22v bi-kundi, naiselle varattu.. Menen huomenna ke Sinä varattu ja luotettava terve mies, tule mukaan seurakseni.. Nähdään huomenna klo Irtosuhteilevat kaappihomot ovat yksi pahimmista HIV: Kun suomalaisista HIV on keskimäärin alle joka tuhannennella, niin noissa piireissä se voi olla joka kahdennellakymmenennellä. Voistas keksii jotain kivaa. Olin eilen pyörinyt taas Ruusussa tunnin verran.. Klo 12 sisään tuli n. Katseli muutaman minuutin heteropornoa, jonka jälkeen riisui takkinsa ja housunsa..

Hän aloitti runkkaamaan tuota valtavaa elintä.. Penis oli todella iso.. Hän otto Popperssia ja siirtyi työntämään kalunsa aukkoon jossa odoti jo kiimaisena..

Iso penis tuntui taivaalliselta kiimaisessa suussani.. Hän pani rauhassa suuhuni.. Tämän jälkeen tunsin kuinka hän lisäsi vauhtia ja tunsin kuinka pesis paisui paisumistaan suussani.. Olisi kiva taas saada isoa herkkua!! Haen seurakseni siistiä nuorta bi-kundia!! Nähdään klo 12 maisssa.. Itse tumma marokkolainen bi-mies 23v.. Alkoi heti seisoo ja kastu. Tahtoisin, että fantasiani toteutetaan.

Makaan pöydän päällä mahallani kädet sidoittuina pöydän toiseen päähän, jalat sidottuina pöydän jalkoihin pehmeästi ja tiukasti, mieluiten elmukelmu, myös vartalon voisi sitoa elmulla, kun pysyn siinä paikoillani toinen miehistä kävisi kovalla peniksellään kasvojani läpi ja välillä antaisi kevyesti imeä niinkuin kiusoitellen.

Toinen miehistä hieroisi sillä välin pakaroitani öljyllä, ja myös kiusoittelisi peräreikää, myös ottaen kiveksiäni suuhun imaisten kuin rypäleitä maistellen josta siirtyen hitaasti ja hellästi uppoen peräreikääni monia kertoja, satoja tai tuhansia aina lämpimään laukeamiseen, olen kyltymätön ja tahtoisin toisen jatkava tästä, kunnes laukean alle kavunneen, itseäni imevän miehen suuhun. Voi ihmetys miksi näin kaunista ei ole vielä tapahtunut.

Ruusuun ketään eka kertalaiselle Ja sit sä heräsit. Iso aseista top-miestä kaipailisin Joko ruusussa tai mun hotellihuoneessa Chilen tuontirajoitukset poistettiin kokonaan, samoin teollisuuden valtiontuet. Näin koetettiin rohkaista kotimaista teollisuutta, jonka palkkakustannusten alhaisuutta pidettiin hyvänä kilpailuvalttina.

Dramaattisen valtion menojen leikkaamisen jälkeen Chicagon pojat pystyivät näyttämään vaikuttavia lukuja. Hyperinflaatio putosi, budjetin alijäämä oli korjaantumassa ja maksutasekin oikenemassa. Syntyi jopa uutta vientiä, joka paransi keskiluokan taloustilannetta. Nopea talouden suunnanmuutos toi siis Chilen talouteen buustia.

Varallisuuden nopealle kertymiselle ei ollut kuitenkaan järkeviä suunnitelmia vaan tuhlaus oli Chilessä tolkutonta. Rahat käytettiin ulkomaisiin tuotteisiin. Vuonna maahan tuotiin hyviä skottilaisia viskejä seitsemän miljoonaa pulloa. Chileläisistä tuli hetkessä väritelevisioiden, stereoiden ja ranskalaisten hajuvesien suurkuluttajia, mutta vain hetkeksi.

Kun sotilasvalta alkoi vuonna ulkomaanvelka oli 4 miljardia dollaria. Vuonna ulkomaanvelka oli 18 miljardia. Kulutusjuhlien ja rahan ulkomaille pumppaamisen seurauksena Chilen talous romahti , jolloin havaittiin että pankit olivat lainanneet enemmän rahaa ulos kuin niillä oli pääomaa.

Chicago on enempi tunnettu gangstereistaan kuin taloustieteilijöistään ja kyynisesti voisi sanoa että ehkä ihan syystä. Muista diktatuureista poiketen Chilen erikoisuus kuitenkin oli, että vallan kaapannut sotilasjuntta lähti Pinochetin johdolla uudistamaan Chilen taloutta ennakkoluulottomasti, ottaen ensimmäisenä maailmassa käyttöön uusliberaalin talousohjelman.

Augusto Pinochet on myös yksi niistä harvoista diktaattoreista, jotka ovat kirjoittaneet muistelmat, kertoo tietokirjailija, filosofi Leif Sundström. Kenraali Francisco Franco, Espanjan generalissimo vuodesta vuoteen , on tietyllä tavalla unohdettu tyranni, sillä hänen tekonsa jäävät Adolf Hitlerin ja Josif Stalinin varjoon.

Hän kuitenkin oli yksi historian todellisista hirviöistä. Tämä fasistinen sotaherra pääsi Hitlerin avittamana valtaan luvulla julman sisällissodan kautta ja jatkoi Espanjan siviiliväestön terrorisointia kuolemaansa asti. Omiin kätösiin Franco otti sitten Espanjan sisällissodan puhdistukset ja ne hän teki perusteellisesti.

Jopa henkilöä kuoli. Francon vastustajat olivat enimmäkseen vasemmistolaisia, mutta myös älykköjä, ateisteja ja sotilashenkilöitä. Niitä, joita ei heti tapettu, vainottiin. Kidutus ja sotilastuomioistuinten sanelemat teloitukset olivat luvulle asti yleisiä.

Toisen maailmansodan jälkeen Franco teki Espanjasta kuningaskunnan mutta ei nimennyt kuningasta. Franco kyllä pukeutui kuninkaalliseen univormuun, asui kuninkaan palatsissa ja eli muutenkin kuin kuningas ja piti vallan itsellään.

Franco painatti naamansa rahoihin ja postimerkkeihin sekä käytti arvonimissään kuninkaallista lisämäärettä, Jumalan armosta. Franco toimi ikään kuin sijaishallitsijana.

Mitä suotta kiirehtiä kuninkaan nimittämistä jos on diktaattori. Francon Espanjassa kaikki demokratia lakkautettiin ja kritiikin esittämistä pidettiin maanpetoksena. Lakot ja kilpailevat poliittiset puolueet kiellettiin ja parlamentti oli pelkkä valtaapitävien nukketalo.

Länsimaille Franco kertoi, että Espanjassa oli orgaaninen demokratia ja se selitys kelpasi, koska siihen kuului kommunismin vastustaminen. Francon aikakaudella mikään ei liikkunut: Franco kannatti myös naisen perinteistä roolia synnyttäjänä ja kotiäitinä.

Espanjassa kiellettiin niin homoseksuaalisuus kuin aborttikin. Ehkäisyvälineet tulivat luvallisiksi vasta Francon kuoleman jälkeen. Eräs Francon ajan kuvottavista julmuuksista oli, että vastikään synnyttäneiltä varastettiin suunnitelmallisesti vauvoja noin viidenkymmenen vuoden ajan. Vauvat myytiin kovaa korvausta vastaan lapsettomille pareille. Varastettujen ja myytyjen vauvojen määrästä ei ole tarkkaa tietoa, mutta arvaukset asettuvat lapsen tuntumaan.

Francon valtakauden vainajia etsitään yhä joukkohaudoista vapaaehtoisvoimin. Ihmisoikeusjärjestöt ja YK ovat toistuvasti vaatineet Espanjaa selvittämään Francon ajan rikoksia tehokkaammin.

Espanjassa Francon patsaat on poistettu, kadut nimetty uudelleen, ja lopulta vuonna Francon valtakauden positiivinen muisteleminenkin kiellettiin lailla. Kauheita rikoksia ympäröi kuitenkin yhä hiljaisuus, kertoo tietokirjailija, filosofi Leif Sundström. Filippiinien diktaattori Ferdinand Marcos oli korruptoitunut ja rosvoiluun taipuvainen luonne.

Ferdinand Marcos syntyi Havaijilla Tilinsä hän teki kuitenkin Filippiineillä. Marcos oli Filippiinien kymmenes presidentti ja diktaattori eli hän ei ollut mikään yksittäistapaus Filippiinien historiassa vaan pikemminkin maan perinteiden jatkaja, tosin Marcosin moderni kädenjälki oli omaa luokkaansa. Marcos hallitsi Filippiinejä vuosina - , kunnes hänet syrjäytettiin. Marcosin harrastuksena sanotaan olleen Maailmanpankin avokätisten lahjoitusten ohjaaminen omaan taskuun.

Hän anasti Filippiineille myönnetyistä lainoista itselleen jopa kolmanneksen erilaisina komissioina ja voitelurahoina. Marcos myös valvoi maahansa suunnattuja ulkomaisia investointeja, korvausta vastaan. Yhdysvaltalaisen vuonna ilmestyneen Forbes-talouslehden mukaan Ferdinand Marcos on maailmanhistorian toiseksi korruptoitunein johtaja Indonesian presidentti Suharton jälkeen. Marcosien diktatuurihallinnon uskotaan kavaltaneen jopa kymmenen miljardia dollaria maan kassasta, joista osan on jäljitetty menneen Marcosin sveitsiläisille pankkitileille.

Diktaattorin vaimo Imelda Marcos tuli tunnetuksi hillittömistä ostoskierroksistaan. Kansakunnan äiti oli erikoistunut kenkiin, pukuihin ja rintaliiveihin. Imeldaa on kuvattu henkilöksi, jolla oli timantteja kuin Saban kuningattarella, jonka ruokapöytään kuului kaviaaria Kaspianmereltä, paahdettua fasaania Afrikasta ja pöytähopeita Damaskoksesta. Tämän määrittelyn on tehnyt Filippiinien hallituksen entinen tiedottaja.

Diktaattori Marcosin johdolla tapatettiin tuhansia ja kidutettiin kymmeniä tuhansia ihmisiä hänen parinkymmenen valtavuotensa aikana. Myöhemmin luettavissa olleet oikeuden asiakirjat ovat raskasta luettavaa. Ne kertovat vuosien mielivaltaisista pidätyksistä, systemaattisesta ja julmasta kidutuksesta sekä teloitettujen ruumiiden tuhoamisesta.

Tavallisia kidutuskeinoja olivat sähköiskut, venäläinen ruletti, elävältä hautaaminen, raiskaukset, seksuaalinen väkivalta, pahoinpitely, ihon polttaminen savukkeilla ja eristyssellissä pitäminen. Vihollisten käsittelyssä Marcosin keinovalikoimaan kuuluivat myös mm.

Filippiiniläisten kyvyllä unohtaa ja antaa anteeksi ei tunnu kuitenkaan olevan mitään rajaa. Marcosin perhe syöstiin vallasta yli 30 vuotta sitten. Kesäkuussa valtaan astunut presidentti Rodrigo Duterte on Marcosin perheen läheinen ystävä. Hän antoi heti luvan haudata uudelleen ja sankarimenoin Ferdinand Marcos. Päämääränä näyttää olevan painaa villaisella Marcosin kauden julmuudet: Marcosin suvun suosio onkin kasvanut Filippiineillä.

Marcosin poika Ferdinand Bongbong Marcos, joka on yksi Ferdinandin ja Imeldan kaikkiaan kolmesta lapsesta, hävisi vain täpärästi vaalit varapresidenttiydestä vuonna , kertoo Kauppalehden uutispäällikkö Mikko Metsämäki. Irakin diktaattori Saddam Hussein oli kuumaverinen idealisti ja kylmäverinen pyöveli ja ehkä juuri siksi pysyi Lähi-idän valtapelin keskiössä vuosina - Saddam halusi olla arabien sankari ja valloittaja, mutta hänen pitkälle hallintokaudelleen oli tyypillistä häikäilemätön sorto, sadistinen julmuus, rikollinen korruptio, tarpeettomat sodat, joukkomurhat sekä mieletön henkilökultti.

Tämä johti sarjaan poliittisia väärinarviointeja, jotka aiheuttivat hänen hallintonsa tuhon ja hänen oman kuolemansa hirsipuussa. Saddamin itsevaltaisuutta osoittaa tarina, jonka mukaan Saddam kysyi kerran myöhään illalla ulkoministeri Tariq Tariq Azizilta, paljonko kello on? Niin paljon kuin te haluatte herra presidentti, kuului Azizin vastaus. Saddam jätti perintönä jopa kaksi miljoonaa sotien seurauksena syntynyttä ruumista, tuntemattoman määrän tapettuja toisinajattelijoita ja arviolta talouspakotteiden takia kuollutta irakilaislasta sekä kirjoittamansa bestsellerin Zabibah ja kuningas, joka kertoo hyväntuulisesta itsevaltiasta, joka rakastuu ilkeän miehen vaimoon.

Tätä Saddamin rakkausproosaa täytyi opiskella myös kouluissa. Sukulaisten ja heimolaisten suosiminen oli Saddamin tyylilaji ja niinpä hän nimitti mm. Udayn metodi oli, että niitä jotka eivät menestyneet odotetusti, hakattiin rautatangoilla selkään ja ruokokepeillä jalkapohjiin, minkä jälkeen heidät upotettiin jätevesialtaaseen, jotta haavat varmasti tulehtuisivat. Kun Irak ei päässyt mukaan vuoden MM-lopputurnaukseen, Uday laittoi joukkueen harjoittelemaan betonisella pallolla.

Saddam käytti säännöllisesti rentoutumismaskia vähentääkseen ryppyjä ja hänen intohimonsa kohdistui kalliisiin kenkiin. Saddamin suosikkielokuva oli Kummisetä ja mieluisin harrastus kalastus. Ajan puutteen vuoksi Saddamilla ei ollut kuitenkaan aikaa onkimisen hienouksiin, joten hän tiputteli mieluummin käsikranaatteja veteen ja lähetti sukeltajan hakemaan kuolleet kalat. Saddam Hussein oli lupaavimpia kansanjohtaja ja ns.

Uskonnollista sitoutumistaan Saddam todisti palkkaamalla hovikalligrafikon tekemään Koraanista kopion, jonka musteena käytettiin hänen omaa vertaan. Hyvän jätkän vaiherikas elämä päätyi kuitenkin läpimitaltaan viisi senttimetriä paksun köyden jatkoksi. Ennen kuin hirttolava kolahti auki ja kuolema saapui, itsepäinen Saddam ehti vielä haukkua pyövelit, kertoo Kauppalehden uutispäällikkö Mikko Metsämäki. Keski-Aasiassa sijaitsevan Turkmenistanin presidentti Saparmurat Nijazov oli Aasian läpitunkevin itsevaltias.

Hän johti Turkmeniaa, vanhan Neuvostoliiton raunioista syntynyttä itsenäistä valtiota sen presidenttinä vuodesta kuolemaansa saakka vuoteen , jolloin kuolema keskeytti hänen elämäntyönsä eli rahan lapioimisen omille tileille. Nijazov rakensi hallintoaan eniten arvostamansa asian ympärille: Hän terrorisoi omaa kansaansa salaisen poliisin avulla ja köyhdytti maan rakennuttamalla mielettömiä palatseja sekä kullattuja mahtipontisia muistomerkkejä.

Nijazovin kunniaksi on nimetty kaupunkeja, moskeijoita, tehtaita, voimalaitoksia, yliopistoja, lentokenttiä, partavesiä, alkoholijuomia, jogurtteja, teetä ja jopa meteori. Johtaja löytyy myös postimerkeistä ja rahoista. Näiden tekojen jälkeen Turkmenistanin presidentti Nijazov onnistui vielä yllättämällä kaikki. Diktaattori kielsi kalenterit, uudisti viikonpäivät, määritteli uudelleen nuoruuden ja iän sekä lanseerasi kansallisen lomapäivän, melonin.

Perusteluna oli, että tällä taivaan lahjalla melonilla oli loistokas historia. Eniten huomiota on saanut kuitenkin diktaattorin kirjoittamaksi sanottu ja Koraanin jatko-osaksikin kutsuttu vuonna julkaistun Ruhnama. Nijazov allekirjoitti vuonna asetuksen, joka teki Ruhnaman opiskelemisen pakolliseksi kaikissa oppiasteissa.

Kirja oli uutistoimisto AP: Nijazov jäljitti teoksessaan mm. Opiskelu- ja työpaikat jaettiin Ruhnama-tuntemuksen perusteella, ja ajokortistakin oli turha haaveilla ilman eepoksen ulkoalukua. Pyhän kirjan lisäksi, ikään kuin kaupan päälle, Nijazov lanseerasi uudet, turkmenistanilaiset aakkoset.

Kesti aikansa, ennen kuin maahan saatiin uusilla kirjaimilla kirjoitettua oppimateriaalia ja opiskelijat pääsivät opiskelemaan isukin ihmekirjaa. Päätöksen seurauksena Turkmenistanissa kasvoi muutama lukutaidoton sukupolvi, ja matematiikan opiskeluhan siellä oli jo aiemmin korvattu Sielun kirjan opiskelulla, kertoo Kauppalehden uutispäällikkö Mikko Metsämäki. Mugaben aikakaudella Zimbabwe koki henkisen ja taloudellisen romahduksen.

Mugabella oli kaikki edellytykset olla Zimbabwen mustan enemmistön sankari. Vankilassa Mugabe käytti aikaansa etäopiskeluun. Hän luki muun muassa lakia ja taloustiedettä, ja suorastaan keräili tutkintoja. Samalla Mugabe suunnitteli salaa sissisotaa vapauttaakseen entisen Etelä-Rhodesian, nykyisen Zimbabwen, brittien ikeestä. Ennen vuosituhannen vaihdetta Mugabe toteutti suuria uudistuksia, joiden myötä valkoiset maanviljelijät karkotettiin maasta ja tilat siirrettiin mustien kansalaisten haltuun.

Pirstottujen suurtilojen uusilla omistajilla oli harvoin viljelykokemusta tai varoja lannoitteiden tai maatalouskoneiden hankkimiseen. Tämä johti maataloustuotannon romahtamiseen.

Vuonna Mugabe ajoi arviolta ihmistä kodeistaan ja työpaikoiltaan. Hökkelikaupungit tuhottiin sellaisilta alueilta, joilla oppositio oli ollut vahvimmassa asemassa. Teon motiivina arvellaan olleen ehkäistä protesteja, jotka kytivät Mugaben ajettua maan talouden kaaokseen. Mugabe syytti maan ongelmista imperialismia. Zimbabwen dollari menetti arvonsa. Pahimmillaan miljoonan prosentin vuosittainen hyperinflaatio johti siihen, että Zimbabwe luopui kokonaan omasta valuutasta vuonna Vuoteen mennessä Zimbabwesta oli tullut yksi maailman köyhimmistä maista.

Maa on nykyään jos ei maailman korruptoitunein niin ainakin lähelle, työttömyys lähentelee sataa prosenttia ja suuri osa kansasta elää kansainvälisen avun varassa. Kun sanotaan, että jokaisen menestyvän miehen takana on nainen, niin Mugabe näytti toteen, että myös jokaisen epäonnistuneen miehen takana voi olla nainen. Mugaben vallassaolon ensimmäiset kymmenen vuotta olivat kuitenkin Zimbabwen historian parasta aikaa, mistä on paljolti kiittäminen Mugaben vaimoa Sallya.

Juuri Sally oli Mugaben omatunto. Hän piti tämän hillittömyydet kurissa ja oli käytännössä ainoa, joka pystyi sanomaan hänelle, että nyt stop tykkänään ja järki käteen.

Sally kuoli vuonna Mugabe paitsi suri Sallya valtavasti, myös menetti tasapainonsa, otteensa ja poliittisen suuntavaistonsa Sallyn kuoleman myötä. Mugabe herpautui, pidätelty raivo ja intohimot vapautuivat. Sitten tilalle tuli nuorempi ja paljon Sallya älyllisesti ja moraalisesti köyhempi, mutta vallanhimoisempi eduntavoittelija Grace.

Mugaben entinen sihteeri, joka osasi taitavasti hyödyntää jo vähän höpertyvän, mutta yhä viriilin vanhemman herran haluja. Niinpä niin, alamäki alkoi. Robert Gabriel Mugabe toimi pääministerinä — ja maan järjestyksessään toisena presidenttinä — Hän erosi tai erotettiin presidentin tehtävästä Tilalle nousi Emmerson Mnangagwan, Mugaben luottomies jo luvulta.

Emmerson on aiemmin johtanut Mugaben käskystä Zimbabwen opposition tappamista ja pieksemistä sekä vaalitulosten väärentämistä, kertoo toimittaja, tietokirjailija Hannu Pesonen. Kongoa ja sittemmin Zairea yli 30 vuotta hallinnut diktaattori Mobutu Sese Seko oli tyylipuhtaasti kaikkea sitä, mitä afrikkalaiset tarkoittavat puhuessaan vahvoista miehistä, Big Man.

Rakentaakseen itselleen mallitilan Zairen viidakkoon, hän lähetti hallituksen koneen 32 kertaa Venezuelaan hakemaan pitkäkarvaista lammasta. Vuonna Mobutu käynnisti aitouskampanjan tehdäkseen pesäeron maansa kolonialistiseen menneisyyteen. Mobutulla oli käytettävissään valtavan paljon enemmän rahaa kuin useimmilla yksinvaltiailla ja niinpä hän huomasi että oli mukavampaa ja yleensä ainakin yhtä tehokasta ostaa, kuin nuijia ihmiset kuuliaisiksi.

Mobutu oli myös aika mukavuudenhaluinen, eikä hän ilmeisesti sinänsä nauttinut tappamisesta tai tarpeettomasta piinaamisesta, mikä on aika monen diktaattorin innoittaja urallaan. Kyllä valta turmelee, mutta kyllä se väsyttääkin, kertoo toimittaja, tietokirjailija Hannu Pesonen.

Malawin diktaattori tohtori Hastings "yksi puolue, yksi johtaja ja pulinat pois" Banda retosteli syöttävänsä poliittiset vastustajansa krokotiileille. Useimmiten he kuitenkin kuolivat hämärissä auto-onnettomuuksissa. Tohtori Banda oli anglofiili, jota miellyttivät erityisesti Homburgh-hatut. Hän taisteli pitääkseen nykyajan maansa ulkopuolella. Hän palkkasi lentokenttäpartureita leikkaamaan maahan saapuvien pitkätukkaisten miesten hiukset ja vaati, että lyhythiuksiset naismatkailijat kaivavat välittömästi matkalaukustaan vaatteet, jotka peittivät heidän povensa.

Banda määräsi myös paikallisen chichewan maansa uudeksi viralliseksi kieleksi. Hän oli kuitenkin unohtanut, ettei itse osannut sanaakaan chichewaa ja joutui koko vuotisen presidenttikautensa ajan kommunikoimaan tulkin välityksellä.

Bandan tuhkimotarina oli komea. Etelä-Afrikan kautta Yhdysvaltoihin, lääkärinä Englantiin ja lopulta kotiin, jossa odotti brittien siirtomaahallinnon vankila. Kansa nosti hänet juuri itsenäistyneen Malawin ensimmäiseksi johtajaksi ja presidentiksi Banda hallitsi Malawia kovaotteisesti ja tukahdutti opposition ilmaukset.

Elokuvia, radiota ja lehdistöä valvottiin tarkasti, ja Bandaa vastaan puhuminen oli kiellettyä. Kaikkien täysi-ikäisten kansalaisten tuli olla jäsen kongressipuolueessa, jota Banda johti. Bandan kohtelias ja herrasmiesmäinen ulkokuori, seesteinen käytös ja lääkärin pehmeät sairasvuoteen vieritavat peittivät alleen kunnianhimoisen, arvaamattoman ja häikäilemättömän miehen.

Bandan aikana Malawi oli Afrikan Kainuu, jonne sopi hyvin oma savupirtin pojasta jylhäksi maanisäksi noussut Kekkonen, joka näytti muille torpan paikan, kertoo toimittaja, tietokirjailija Hannu Pesonen. Pol Pot loi Demokraattiseksi Kamputseaksi kutsutun mielivaltaisen murhaamisen helvetin.

Hän hallitsi Kambodzaa vain neljä vuotta, mutta onnistui tuona lyhyenä aikana murhaamaan 2 miljoonaa viatonta ihmistä, kolmanneksen maan väestöstä. Sissiliike, joka muodostui Pol Potin ympärille, koostui yhteiskunnan kaikkein sivistymättömimmistä kerroksista ja sai nimekseen maanalaisen kommunistisen vastarintaliikkeen tavoin "Punaiset khmerit" Pol Potin korkeintaan 5. Väkijoukot riemuitsivat kaduilla Pol Potin joukkojen marssiessa pääkaupunki Phnom Penhiin.

Seuraavina päivinä Phnom Penhissä ei enää riemuittu. Pol Pot aloitti koko maan läpäisevät sosialistiset reformit ja alkoi toteuttaa kommunismin eri tyylisuuntia yhdistelemällä omaa mielipuolista agraaristalinistista ideologiansa.