Mies päällä homoseksuaaliseen asento eroottiset fantasiat

Peuhaaminen esimerkiksi pomon tai parhaan ystävän kanssa ei kuitenkaan viesti siitä, että sinulla olisi syvältä kumpuavia himoja kyseistä henkilöä kohtaan. Asiantuntija Patricia Garfieldin mukaan nämä unet viestät siitä, että saatat ihailla kyseisen henkilön luonteenpiirteitä ja ominaisuuksia, jotka ehkä tahtoisit itsekin omata.

Jos näet unta, että harrastat seksiä esimerkiksi parhaan ystäväsi partnerin kanssa, voit syyttää öisistä seikkailuistasi omaa uteliaisuuttasi. Alitajuntamme leikittelee joskus unissamme oudoilla mielikuvilla. Syvemmin tulkiten seksiseikkailusi kuitenkin voivat  viestiä siitä, että koet seksielämäsi junnaavan paikallaan. Ehkä olisi aika rikkoa makuuhuonerutiineja ja keksiä piristystä intiimeihin hetkiin. Unet, joissa seksiä harrastetaan samaa sukupuolta olevan henkilön kanssa, ovat yleisempiä naisten kuin miesten keskuudessa.

Tämä johtuu siitä, että usein naiset kaipaavat enemmän herkkyyttä ja aistillisuutta petipuuhiinsa. Toisen naisen läheisyys unessa viestii halusta tulla hellityksi ja hoivatuksi. Myös homoseksuaalit miehet saattavat uneksia ajoittain seksistä naisen kanssa juuri näistä syistä. Jos rakasteluhetki saa unessa yleisöä, voi se symboloida kahta asiaa: Jos tilanne tuntuu unessa epämukavalta, olet ehkä huolissasi siitä, mitä muut ajattelevat tämän hetkisestä parisuhteestasi.

Jos taas olet ylpeä puuhistasi, tahtoisit kuuluttaa kaikille kuinka säkenöivää seksielämäsi tällä hetkellä on. Yleensä unelmat seksistä julkkiksen kanssa kertovat, että olet lääpälläsi kyseiseen staraan. Mutta entä jos näet unta seksistä kuuluisuuden kanssa, jota kohtaan et tunne minkäänlaista mielenkiintoa?

Usein tällaiset unelmat symboloivatkin vain haluasi tulla huomatuksi ja arvostetuksi. Seksiunet joissa peuhaat eksäsi kanssa voivat saada olosi todella kiusaantuneeksi.

On turha kuitenkin potea syyllisyyttä tai huonoa omaatuntoa, sillä unet eivät ole yksiselitteisiä. Uni, jossa eksäsi esiintyy, kertoo oletettavasti siitä, että olet aloittanut juuri uuden suhteen ja punnitset kumppanisi hyviä ja huonoja puolia.

Jos et ole vielä uudessa parisuhteessa, voi olla että mieltäsi painavat asiat, jotka sinun tulisi vielä selvittää eksäsi kanssa. Unelmointi kolmenkimpasta symboloi, että kaipaat luultavasti enemmän tukea läheisiltäsi tai tunnet, että elämästäsi puuttuu jotain olennaista. Jos naisosapuoli on unessasi dominoivampi, kaipaat luultavasti joitain tunneperäisiä elementtejä elämääsi. Jos taas sänkytouhuissa johtajan asemassa on mies, viestii se ehkä fyysisen huomion kaipuustasi.

Jaa se myös ystävillesi. Juuri nyt Päivä Viikko. Katso osuuko oikeaan Uusi bikinitrendi tihkuu seksiä - nyt liivit puetaan ylösalaisin Kiinni jäit!

Kim Kardashian äkkäsi miehensä katselemassa muita - hulvaton tilanne tallentui videolle Mikä tekee naisesta hyvän sängyssä? Miehet kertovat Millaisista ystävistä kannattaa luopua?

Nelli Matula kuvassa haarat levällään - "Hyvin venyy ja paukkuu" Uusi bikinitrendi tihkuu seksiä - nyt liivit puetaan ylösalaisin Mikä tekee naisesta hyvän sängyssä? Miehet kertovat Kourtney Kardashianin, 37, kroppa on liki täydellinen — bikinikuva paljastaa timmit vatsalihakset Rosa-Maria Ryytin kuva kerää hehkutusta: Yhteiskunta on niin täynnä heteroseksuaalisuutta, ettet edes huomaa asiaa ellet kunnolla sitä tarkkaile, mutta homoseksuaalisuus on yhtä normaalia kuin heteroseksuaalisuuskin eikä homoseksuaalisuus ole mikään valinta.

Jos homous olisi valinta kysymys tai piirre jonka saa jostain niin kaikki me oltaisiin heteroita koska tietoa homoseksuaalisuudesta ei yksikään ihminen saa kasvatuksen yhteydessä, vai kuinka monessa koulussa perehdytään kunnolla homoseksuaalisuuteen ja siihen mitä se on?

Homoseksuaalisuuteen suhtaudutaan negatiivisesti koska emme kasva ja kehity seksuaali neutraalissa ympäristössä. Lapsesta lähtien meille opetetaan, että jokaisella lapsella on isä ja äiti, kaikissa piirretyissä tyttö ja poika rakastuvat tai prinssi ja prinsessa menevät naimisiin ja elävät onnellisesti elämänsä loppuun asti, jokaisessa deodorantti mainoksissa nainen kohtaa miehen ja viettää tämän kanssa aikaa jne.

Tästä johtuen joidenkin on vaikea hyväksyä homoseksuaalisuutta normaalina tai edes uskoa ettei kyseessä ole sairaus. Toki on olemassa ns. Älä siis yleistä homoja tiettyyn ryhmään äläkä usko mitä kirkko tai muut homovastaiset yhteisöt väittävät, sinulla on aivot joten käytä niitä. Erilaisia me kaikki olemme, eikä erilaisuus meistä kuitenkaan sairaita tee eikä se erilaisuus tarkoita ettemme mekään ihmisiä ole.

Tästä parantumis asiasta vielä tarkemmin. Homoseksuaalisuudesta parantava hoito, eli eheytys hoito on hoitomenetelmä jossa potilas eristetään täysin homoseksuaalisista vaikutteista ja määrätään omaksumaan kirkon näkökanta ja uskomus homoseksuaalisuudesta.

Eheytyshoidosta ei siis ole kyse muusta, kuin aivopesusta jolla saadaan potilas uskomaan homoseksuaalisuuden epäluonnollisuuteen joka taas aiheuttaa inhoa homoseksuaalisuutta kohtaan ja estää henkisellä tasolla nauttimaan seksistä samaa sukupuolta olevan kanssa. Tälläinen aivopesu ei tepsi kaikkiin, ja nämä joihin tälläinen hoito ei tehoa aiheuttaa erittäin vakavia henkisiä haavoja kuten identiteetti kriisin, ahdistusta, itsevihaa, syyllisyyttä ja häpeää.

Ne jotka taas "parantuvat" ovat edelleen homoseksuaaleja, mutta eivät harrasta seksiä samaa sukupuolta olevan kanssa. Yksikään kirkko ei myöskään ole julistanut tai edelleenkään julista voivansa parantaa homoseksuaalisuuden. Eheytys hoito siis ei paranna homoutta, vaan sulkee homoseksuaaliset vietit. Asiasta voi olla monta erimieltä, mutta mitään tieteellsitä todistetta ei homoseksuaalisuuden luonnottomuudelle löydy, ja nämä tutkimukset ovat olleet erittäin puolueellisiakin.

Se mitä televisiossa sekä lehdissä homoudesta kerrotaan ei kerro koko totuutta. Televisio-ohjelmissa homoseksuaalisen rooli on jouduttu stereotypisoimaan jotta katsoja tunnistaisi homon ilman, että ohjelmassa sitä sanottaisiin ääneen.

Lehdissä taas homoseksuaalisten toimintaa seurataan, varsinkin julkkisten koska he ovat julkkiksia ja lehti saa julkkiskertomuksilla tehtyä rahaa. Tavallinen töissä käyvä homo ei kiinnosta ketään, siksi lehdet eivät näitä henkilöitä jahtaa. Itse en ainakaan koe itseäni naiselliseksi tai puhu saatikka kävele "hinttimäisesti" enkä myöskään tiedä muodista saatikka ole muodista lainkaan kiinnostunut.

Olut maistuu ja kuuntelen heviä sekä oleskelen paljon tietokoneiden parissa, eli päällepäin vaikutan täysin heterolta. Kuten huomaat, homous ei ole asia jonka tunnistaa, jotkut tuovat sen esiin joka taas on heidän asia mutta ei pidä yleistää että kaikki homot toimisivat samoin. Oma mielipiteeni on, että olemme syntyneet tietynlaisiksi. Erillaisuus on rikkaus, ei, taakka.

Uskottiinhan vielä pitkään luvullekin asti että itsetyydytys tappaa joka nykyajan ihmisten mielestä on aivan naurettava väitös. Miten siis voi ylipäätänsä muun, kuin raamatun perusteella väittää homoseksuaalisuuden olevan sairaus jota moni puolueellinenkin tutkimus taas ei tue?

Ei ole löytynyt mitään poikkeavuutta mikä todistaisi homoseksuaalisuuden olevan heteroseksuaalisuutta normaalimpaa. On kyllä löydetty geeni joka tekee miehestä naisellisen joka taas on nimetty homo geeniksi, mutta kyseistä geeniä löytyy myös heteroseksuaalisista koska kyseinen geeni siirtyy kohdusta lapseen.

Jos homous on sairaus niin silloin se on sairaus, ei se kuitenkaan tarkoita etteivät homot ole ihmisiä eikä siksi ansaitsisi tasavertaisuutta. Ethän sinä mene syrjimään CP-vammaista tai kehitysvammaista joka taas todistettavasti on sairaus, miksi siis syrjisit homoja? On tuo ehkä vähän rajua verrata seksuaalisuutta CP-vammaan, mutta pointti on sama. Mikä oikeuttaa syrjimään jonkun ominaisuuden perusteella?

Tuli myös mieleen tuosta "luvulle asti luultiin että itsetyydytys tappaa" ja siitä menee sokeaksi jne. D Kiitollisia voidaan olla myös Kinseyn kaltaisille tutkijoille, ilman heitä ainoa ehkäisymuoto olisi abstinence ja suutelusta tulisi raskaaksi.

Hmm, en osaa sanoa onko se seksuaalisuus vaiko parafilia. Pitäisi ensiksi määritellä, mikä on seksuaalisuus. Alaikäinen ei ole kykenevä tekemään yheisvertaisessa ymmärryksessä samoja päätöksiä kuin aikuinen, eikä ole sukukypsä. Alaikäisen hyväksikäyttö myös mitä useimmin johtaa uhrin henkisiin vaikeuksiin myöhemmällä iällä. Parempi lähtökohta eettisille määritelmille olisi mielestäni se, että aiheutuuko muille tai itse henkilölle haittaa tietystä toiminnasta. Jos ei, niin antaa palaa.

Myöskään en usko, että eläinten kanssa kukaan menisi naimisiin tai pääsisi naimisiin. Lehmä ei osaa sanoa että tahdon, saatikka kirjoittaa yhteisvertaisessa ymmärryksessä nimmariansa aviolappuun. Mutta toisaalta, onko zoofilia Suomessa kiellettyä? Ainakaan vastaanottavana puolena ei muistaakseni ole.

Kuten ei ole lapsen myyminenkään huuto. D Kaikenlaisia porsaanreikiä sitä lainsäädännöstä löytyykin. Pedofilia ei ole seksuaalisuus vaan parafila, pedofiili on seksuaalisesti kiinnostunut lapsista, ei teineistä vaan lapsista eli korkeintaan 13 vuotiasta pikku tytöistä ja pojista. Pedofiili ei ole siis kiinnostunut vain tytöistä tai pojista vaan nimenomaan esimurrosikäisistä lapsista olivat ne sitten tyttöjä tai poikia.

Pedofiilia ja seksuaalisuus ovat aivan eri asioita eikä pedofiiliä voida edes yhdistää seksiin, sillä vain murto-osa pedofiileistä käyttää lapsia seksuaalisesti hyväksi. Pedofiilin ja nuoremmista kiinnostuneen henkilön ero on hyvin pieni josta johtuen aivan tavallinen henkilö leimautuu useammin pedofiiliksi kun on syyllistynyt ala-ikäisen seksuaaliseen hyväksi käyttöön.

...

Se lie sitä yhä, tosin menetelmien taolaisuuden suhteen tulisi olla vähintään varovainen. Vaikka varhaisempi Taoist Secrets of Love on kattava, syvällinen ja yksityiskohtainen, se on mielestäni sisällöllisesti sekava sekä erittäin huolimattomasti editoitu. Healing Love on rakenteeltaan jo paljon jäsennellympi ja paremmin toimitettu. Wile huomautti, että kirjojen kaupallinen suunnittelu, tyyli ja muoto, sekä historiallisten faktojen ja käännösten toistuva virheellisyys saattavat johtaa siihen, etteivät ne vedä puoleensa tutkijoiden vakavaa huomiota, jonka itse aiheen käsittely ansaitsisi.

Näin on luullakseni käynyt. Monet huomattavat tutkijat tuntuvat väheksyvän Chian tuotantoa. Chia systematisoi useilta eri opettajilta saamansa opetukset ja liitti niihin länsimaisen lääketieteen ja anatomian tuntemusta. Seksiopetuksissa Chia lainailee laajasti mutta valikoiden perinteisistä seksologisista opetuksista ja tekee Wilen mukaan merkittävän työn sopeuttamalla ne moderniin sosiaaliseen ja tieteelliseen kehykseen.

Molemmat Chian teokset hyödyntävät sisäisen alkemian ideologiaa sekä terminologian että harjoitusvaiheiden kautta käyttäen samalla biolääketieteellistä kieltä. Harjoitteet ja odotetut fyysiset reaktiot selitetään länsimaisella lääketieteellisellä kielellä ja tieteellisiä teorioita käytetään laajasti paitsi tukemaan, myös ilmaisemaan opetuksia. Tulokset kuvataan kuitenkin myös transsendenssin, henkisyyden ja henkisen yhteyden käsittein. Näin säilytetään sisäisen alkemian esoteerinen luonne ja vetovoima ja selitetään samalla sen vaikuttavuus tavalla, joka vetoaa länsimaiseen yleisöön.

Healing Love vastaa tekniseltä kieleltä ja naisen kehon kuvaukselta monella tapaa myös naisten alkemiaa, jonka juuret ovat osittain seksioppaissa. Vaikka puristit saattavat vastustaa Chian eklektismiä ja tutkijat löytävät järjestelmästä aukkoja, Wilen mukaan useimmat lukijat aistivat hänen kuitenkin yksinkertaisesti hyödyntävän laajenevaa sanastoa ilmaisemaan autenttista kokemusta.

Suulliseen perinteeseen pohjaavien kirjojen yksityiskohtaisella keskustelulla sukuelinalueen harjoittamisesta ei löydy vertaista julkaistuissa perinteisissä teksteissä. Perinteisistä sisäisen alkemian, naisten alkemian ja seksioppaiden materiaaleista eroten Chia tarjoaa lisäksi runsaasti yksityiskohtaista tietoa fyysisistä harjoitteista sekä kehoa, erityisesti sukuelinaluetta, koskeva kaaviokuvia.

Ainakin osan seksioppaista tiedetään olleen kuvitettuja, mutta kuvitus on ilmeisesti koskenut lähinnä seksiasentoja, joita myös Healing love esittää. Mantak Chian järjestelmä on taolaiseksi identifioitu synteesi opetuksia eri perinteistä. Sen välittömiksi tavoitteeksi mainitaan kokonaisvaltainen terveys. Sisäisen alkemian perinteisen hierarkkisen opetusmallin ja salailun sijaan Chian opetus on täysin julkista ja opetusjärjestelmä on pitkälti julkaistu kirjoina, videoina ja äänitteinä.

Monet perinteisemmät ja perimyslinjoihin sitoutuneet opettajat ja tutkijat ovat kritisoineet tätä, mutta ovat sittemmin joutuneet myötäilemään mallia. Ilmaus kertoo järjestelmän olevan ensisijaisesti tekniikkaa, joka on riisuttu rituaaleista ja jumaluuksista, ja se pyrkii modernia qigong-mallia mukaillen perustelemaan itsensä selkokielisin ja tieteellisin käsittein. Monien länsimaisten kirjoittajien tavoin Chia näkee seksin kulttuurin keskeisenä pakkomielteenä, mutta päättelee omaperäisesti sen juuri siksi voivan toimia keinona suurten joukkojen henkiseen heräämiselle.

Toisen reitin kulkeminen seksuaalisesti latautuneessa kulttuurissa voi vain johtaa tukahduttamiseen ja sitä seuraaviin persoonallisuuden ja yhteiskunnan vääristymiin. Wilen mukaan Chian järjestelmän perinteisiä suuntaviivoja seuraavien edistyneiden vaiheiden—eli Yi Engin sisäisen alkemian menetelmien—kuvaus osoittaa, että vaikka seksi ei siinä kuitenkaan ole yinin ja yangin liiton perimmäinen kokemus, se nähdään turvallisimpana ja varmimpana paikkana aloittaa.

Chia korostaa opetuksessaan eksplisiittisesti seksuaalienergian rakkauteen yhdistyneenä olevan sisäisen alkemian aloituskohta ja käyttövoima. Seksiharjoitteet ovat Chian järjestelmässä sisäisen alkemian eteläisen ja itäisen koulukunnan tapaan ensimmäisen johdantovaiheen harjoituksia , mutta niitä voidaan halutessa jatkaa pidempään.

Niiden tavoitteena on seksuaalienergian säilyttäminen miehillä siemensyöksyn välttämisen ja naisilla kuukautisvuodon lopettamisen kautta. Vaikka tavoitteet vastaavat perinteisen sisäisen alkemian ja naisten alkemian tavoitteita, Chia ei niiden tavoin kiellä seksistä nauttimisen merkitystä. Tässä opetus lähenee varhaisia makuuhuoneen taitojen oppaita. Siemensyöksystä pidättyvän seksin ja sisäänpäin suuntautuneiden orgasmien parantavaa vaikutusta korostetaan: Liiasta kiinnittymisestä nautintoon kuitenkin varoitetaan.

Seksiharjoitukset ovat vain osa laajempaa kokonaisuutta. Jos ei hallitse omaa seksuaalienergiansa, se hallitsee harjoittajaa. Eikä seksi itsessään ole lopullinen päämäärä. Chia vastaa näin sisäisen alkemian puhtaan harjoituksen qingxiu vastaväitteeseen siitä, että seksuaaliharjoitteiden polku johtaa harjoittajan helposti harhaan ja harvoin turvallisesti taivaan portille.

Lisäksi Chia opettaa energian kultivoinnin menetelmiä. Ne toteutetaan henkilökohtaisesti mikrokosmisessa kierrossa ja parin välillä molempien yhteisessä kierrossa. Chia edellyttää molempien osapuolten tuntevan seksuaalienergian imeyttämisen ja kierrättämisen menetelmät, jottei harjoitusta käytettäisi perinteisesti korostuneeseen tapaan yksipuolisesti.

Yhteisen imeyttämisen käsitteestä, jolla on vain vähäinen osa perinteisessä kirjallisuudessa, tulee Chian järjestelmän keskus. Chian teokset puhuvat myös yksiavioisen romanttisen rakkaussuhteen puolesta ja harjoitusten sanotaan vahvistavan kumppanien välistä rakkautta. Perinteiset tekstit puhuvat rakkaudesta vain muutamassa kohdassa, ja useat seksikumppanit ovat itsestäänselvyys. Makuuhuoneen taitojen yhtenä tavoitteena oli kuitenkin samaan tapaan perheyhteisön sisäinen harmonia. Vaikka länsimaiset rakkauden ja yksiavioisuuden käsitteet tekevät Chian viestistä moderneille pariskunnille helpommin omaksuttavan, hänen tiukka vaatimuksensa pidättyvään yhdyntään—siemensyöksy vain lisääntymistarkoituksiin—ja kuukautiskierron lopettamiseen osoittaa, ettei hän laimenna viiniä pelkästään markkinoiden takia.

Healing Love yhdistää perinteisen naisten alkemian visualisointimenetelmiä ja rintojen hierontaa seksitekniikoihin, jotka eivät olleet koskaan osa perinteisestä puhtaan kultivoinnin qingxiu menetelmää, ja muodostaa täysin uuden tavan naisen seksuaaliseen voimaantumiseen. Taoist Secrets of Love sekä Healing Love käsittelevät samaa asiaa miehen ja naisen kannalta: Taoist Secrets of Loven alku tiivistää Chian opetuksen seksuaalienergian kultivoinnin periaatteista. Perinteisiä näkemyksiä vastaten maailmankaikkeuden nähdään koostuvan qistä.

Tietoisuuden kehittäminen seksuaalienergiasta jing on yksinkertaisimpia tapoja palata puhtaan tietoisuuden tilaan dao. Miehen seksuaalienergia on varastoitunut siemennesteeseen, naisen munasoluihin ja kuukautisvereen. Klassikot puhuvat naisen osalta sukuelinnesteistä makuuhuoneen taidot ja verestä seksuaaliset pariharjoitteet. Kun miehet menettävät Chian mukaan elinvoimaa pääosin siemensyöksyssä, naisilla se tapahtuu kuukautisten kautta, eikä siis niinkään yhdynnässä, tai orgasmissa.

Seksuaalienergian säästäminen on sen kultivoinnin ensimmäinen periaate ja vastaa klassikoiden opetuksia. Siemensyöksy muihin kuin lisääntymistarkoituksiin on arvokkaan nesteen tuhlausta. Chian periaatteen tiukkuus vastaa eliksiirikirjallisuuden painotuksia, kun makuuhuoneen oppaissa painopiste on siemensyöksyn välttäminen ja säännöstely, ei sen lopettaminen kokonaan.

Sopivasta tiheydestä esitetään klassikoissa useita erilaisia malleja, joista yleisimmän mukaan mies voi ejakuloida kahdesti kuussa ja saavuttaa näin pitkäikäisyyden tai jopa kuolemattomuuden.

Naisilla siemennesteen pidättämistä vastaa naisten alkemian mallin mukaan kuukautisvuodon asteittainen vähentäminen ja lopettaminen, ellei haluta lapsia. Perinteisesti harjoitukset liittyivät kuitenkin yksinomaan puhtaaseen harjoitukseen qingxiu. Makuuhuoneen taitoja ja seksuaalisia pariharjoitteita vastaten seksuaalienergian kultivoinnin toinen periaate on Chian järjestelmässä sen muuntaminen.

Seksuaalisen kiihotuksen myötä jing laajenee ja kohoaa kehossa. Laajeneva energia ohjataan mikrokosmiseen kiertoon, jolloin se virtaa sisäelinten ja energiakeskusten kautta samalla harmonisoiden niitä. Varhaisissa klassikoissa muuntamisen ja kierrättämisen menetelmät eivät vielä ole kovin yksityiskohtaisia. Sen toteutumista kuvataan esimerkiksi lämmöntunteena päänalueella.

Muutamissa kolmannen ryhmän teksteissä merkittävä mikrokosmisen kierron xiao zhoutian menetelmä ilmenee toisinaan varsin selkeänä ja myöhäisimmissä neljännen d ryhmän teksteissä kaikki sen elementit ovat muotoutuneet. Kultivoinnin kolmas periaate Chian järjestelmässä on naisen yin ja miehen yang energioiden tasapainottaminen. Tämä johtaa seksuaalisen kiinnostuksen muuntamiseen rakkaudeksi, henkiseksi tietoisuudeksi ja toisten auttamiseksi.

Nainen ja mies jakavat energiaa "laakso-orgasmin" kautta yhdynnän aikana. Tasapainottamisen ja yhteisen nautinnon idea korostuu varhaisissa klassikoissa, myöhemmässä kirjallisuudessa se jää taka-alalle. Varsinainen yhteisen kultivoinnin periaate mainitaan kirjallisuudessa vain teoksissa Fangzhong buyi 3a ja Yu Nü sunyi 3b , mutta kyseinen menetelmä eroaa Chian tekniikasta: Toisaalta seksiharjoitteiden tavoitteena sekä makuuhuoneen taitojen että seksuaalisten pariharjoitteiden oppaissa on henkisemmän tietoisuuden kehittäminen.

Jälkimmäisissä tämä kuolemattomuutena ilmaistu tavoite muodostuu harjoitteiden  yksinomaiseksi päämääräksi, kun se aiemmissa on enemmän metafora. Chian mukaan seksuaalinen kultivointi on tärkeää hengen ravitsemiseksi, mutta se on vain osa harjoitusten kokonaisuutta. Ilman kunnollista ruokavaliota, liikuntaa, meditaatiota, hyveellistä ja eettistä käyttäytymistä ja rakkautta todellinen kultivointi ei onnistu. Seksiä ilman rakkautta tulisi Chian mukaan välttää. Pariharjoitus on Chian mukaan mahdotonta ilman molempien osapuolten täyttä ja tietoista osallistumista.

Naisen tulee muuntaa munasarjoihin varastoitunut yin jing , miehen siemenesteeseen ja kiveksiin varastoitunut yang jing. Klassikot on tasa-arvoisen diskurssin sijaan yleisesti kirjoitettu miespuolisille lukijoille ja asetelmassa, jossa mies hyödyntää yksipuolisesti naisen seksuaalienergiaa.

Termeinä yin jing ja yang jing vastaavat makuuhuoneen taitojen tekstejä. Eliksiiriteksteissä yin ja yang ovat kääntyneet toisin päin. Yang on naisessa oleva "lyijy" eli todellinen yang yinissä, yin on miehessä oleva "elohopea" eli todellinen yin yangissa.

Perinteisten tekstien näkökulma harjoitteisiin on yksinomaisen heteronormatiivinen. Taoist Secrets of Love jäsentää seksuaaliharjoitteet laajemmin seitsemään seksuaalienergian kultivoinnin tasoon.

Vaikka Healing Lovessa ei ole vastaavaa luokittelua, se vastaa nähdäkseni naisen kokemusta. Naisen kuvataan intuitiivisesti ymmärtävän usein orgasmin sisäänpäin ohjaamisen, sillä naisen ei tarvitse huolehtia siemensyöksyn hallinnasta.

Energian hallinta kohdistuu vastaavasti kuukautisiin, vuotoa pyritään hillitsemään tai lopettamaan se kokonaan.

Ensimmäisellä kultivoinnin tasolla mies saavuttaa fyysisen siemennesteen hallinnan rakastelun tai itsetyydytyksen aikana. Kolmella sormella lukitseminen eli välilihan painaminen juuri ennen ejakulaatiota johtaa tavanomaiseen orgasmiin, mutta estää siemennesteen karkaamisen kehosta. Chian mukaan neste palautuu takaisin kehoon, mutta mies menettää 60—70 prosenttia siihen varastoituneesta seksuaalienergiasta. Klassikoissa kuvaukset ensimmäisen ja toisen tason menetelmistä yhdistyvät.

Toisella tasolla saavutetaan orgasmin fyysinen ja mentaalinen hallinta. Siinä mies käyttää sormella painamisen ja sisäisen lukitsemisen yhdistelmää. Jälkimmäinen ohjaa osan energiasta ylös tavanomaisen orgasmin aikana. Tutkijat ovat mielestäni virheellisesti tämän vuoksi esittäneet sisäänpäin suuntautuvan siemensyöksyn menetelmän yleisesti keskeisimpänä seksitekniikkana.

Kolmannella tasolla Chian mukaan saavutetaan mielen hallinta seksuaalisesta halusta ja orgasmista. Klassikoissa mainitaan nautinnon lisääntyminen, mutta miehen siemensyöksytöntä orgasmia ei eksplisiittisesti mainita. Niissä huomio kiinnittyy enemmän seksuaalienergiaan. Toisin kuin kaikissa klassisissa aineiston teksteissä, joissa naisen kliimaksin saavuttaminen ja sen myötä vapautuva seksuaalienergia korostuu, Chian opetuksessa naisen suositellaan tukahduttavan tavanomaisen sukuelinorgasmin sisäisten orgasmien saavuttamiseksi.

Tällä tasolla voidaan vaihtaa ylöspäin ohjattua energiaa kumppanin kanssa. Jokainen sisäinen orgasmi lisää jaettavan seksuaalienergian määrää. Siinä mies tai nainen harjoittelee elinvoimaisen vastakkaisen sukupuolen edustajan avustuksella. Fyysinen kosketus on mahdollinen ja tietty kiihottuminen kumppanin vaikutuksesta on tarpeen.

Kumppanin energiaa ohjataan suoraan kolmeen eliksiirikenttään dantian. Viidennellä tasolla seksuaalinen stimulaatio lakkaa. Mies odottaa luonnollista erektion syntymistä keskiyön 23—01 tunteina, tällöin energia ohjataan ylös mikrokosmiseen kiertoon. Abstraktimmalla kuudennella tasolla henkinen energia muunnetaan kehomielen tuolle puolen. Tämä taso lopettaa Chian mukaan inhimillisen tarpeen seksuaalisuuteen opettamalla imeyttämään energiaa suoraan kaikenkattavasta elämänvoimasta. Keho vastaanottaa taivaan, auringon, kuun ja maan energiaa ilman välivaiheita ja lakkaa tuottamasta siemennestettä.

Seitsemäs taso merkitsee ihmisen ja daon yhtymistä, jolloin ihminen Chian mukaan luo itsensä tietoisesti alkuperäisestä qistä. Yi Engin seitsemän kuolemattomuuden menetelmää kuvaavat vaiheita viidennestä seksuaalienergian kultivoinnin tasosta eteenpäin. Käsittelen seuraavaksi merkittävimmät Chian opettamat seksitekniikat ja vertaan niiden ilmenemistä klassisissa teksteissä.

Termi ja tavoite vastaavat perinteistä naisten alkemian yksinharjoitusta. Myös itse menetelmä vaikuttaa vastaavan pääosin klassisia kuvauksia, vaikka perinteisesti puhtaan harjoituksen teksteissä varoitetaan lähtemästä mukaan seksuaaliseen tunteeseen ja jing ohjataan etukautta ylös. Kiveshengitystä vastaavaa ei ilmene aineiston teksteissä, vaikka mikrokosmisen kierron avaaminen neuvotaan eliksiiriteksteissä ennen varsinaisia seksiharjoitteita.

Munasarjojen ja vaginan sekä kivesten pakkaaminen qillä. Munasarjojen ja vaginan pakkaamisessa qitä hengitetään kurkkuun ja niellään energiapallona alas solar plexukseen ja vatsan lihaksia aaltomaisesti supistaen lantion alueelle ja vaginan molemmille puolille. Se harjoittaa pc-lihaksen hallintaa, kokoaa lämmintä jing -energiaa munasarjoihin sekä ohjaa sitä turvallisesti ylöspäin. Kivesten pakkaaminen tapahtuu samalla tavalla sillä erotuksella, että ilman qi pakataan kiveksiin, jolloin sen lataus siirtyy jing qihin ja lisää seksuaalista voimaa.

Vastaava ilman nielemisharjoitus kuvataan ainakin tekstissä Zijin guangyao daxian xiuzhen yanyi 3e , jossa tarkoituksena on peniksen voiman vahvistaminen. Muuten kyseisiä harjoitteita vastaavia ei esiinny aineiston teksteissä, vaikka ne vaikuttavat juontavan perinteisistä elämän ravitsemisen yangsheng harjoitteista. Rintojen ja sukuelinalueen hieronta. Rintojen hieronta aktivoi Chian mukaan—samaan tapaan kuin naisten alkemiassa—munasarjojen seksuaalienergian sekä sen myötä rauhasten ja elinten energian.

Naisten alkemiassa kiihottumisen tunne pyritään tukahduttamaan , mutta Chian opetuksessa sitä käytetään yksin harjoittaessa apuna kiihottuneen tilan saavuttamiseksi klitorisstimulaation lisäksi.

Aktivoitunut seksuaalienergia ohjataan ensin selkää ylös päähän aktivoiden rauhaset ja sitten sisäelimet. Rintojen ja sukuelinten hieronta myös levittää alueelle jäänyttä energiaa ja näin vapauttaa tukkoisuuden tunnetta.

Kivesten, peniksen ja eturauhasen hierontatekniikoiden tarkoituksena on Chian järjestelmässä lisätä siemennesteen ja hormonien tuotantoa, stimuloida jingiä sekä eturauhasta ja vahvistaa peniksen ja alempien energiakeskusten voimaa. Välilihan ja häntäluun hieronta muiden harjoitusten jälkeen lievittää myös miehillä liiallisen energian tunnetta. Miesten hierontatekniikoita ei kuvata yksityiskohtaisesti aineiston teksteissä.

Itsehieronta on kuitenkin olennainen osa perinteistä taolaista harjoitusrutiinia. Kivimunaharjoitukset ja painonnosto sukuelimillä. Kivimunaharjoitteet kehittävät sukuelinten lihaksiston yksityiskohtaista hallintaa ja samalla vahvistavat niitä ja koko aluetta.

Rintahierontatekniikat edeltävät kivimunaharjoitukseen ryhtymistä ja se edellyttää myös munasarjahengityksen hallintaa. Vaginan avulla suoritettavassa painonnostotekniikassa hyödynnetään puiseen munaan narulla kiinnitettyä painoa, jota lisätään vähitellen. Se aktivoi voimakkaasti elinten ja rauhasten energian, joka ohjataan mikrokosmiseen kiertoon ja lopulta napaan.

Harjoitteita ei kuvata aineiston klassisissa teksteissä ollenkaan, mikä vahvistaa Wilen arviota Chian menetelmien laajuudesta ja pohjaamisesta olennaisesti suulliseen perinteeseen. Se viittaa myös harjoitusten useisiin lähteisiin. Kolmen sormen lukitseminen, voimalukko, ejakulaatiotiheys. Kolmen sormen lukitsemisessa painetaan peräaukon ja kivesten välistä pistettä Renmai 1 käden kolmella pisimmällä sormella useita sekunteja ennen siemensyöksyä.

Virtsaputken painaminen estää nesteen ulospääsyn ja säästää jonkin verran energiaa, joka ohjataan päähän ja etukautta alas napaan.

Sormilla lukitseminen kuvataan aineiston tekstissä Yufang bijue 2d muiden harjoitusten ohella, tekstissä Yufang zhiyao 2c se mainitaan siemensyöksyttömän yhdynnän päämenetelmänä. Chia esittelee sen kuitenkin valmistavana harjoituksena. Voimalukko—harjoituksessa siemensyöksyn refleksi estetään nyrkkien, leuan, jalkojen, välilihan, pakaroiden ja alavatsan lihaksia supistamalla ja ohjataan ylös päähän ja etukautta napaan. Menetelmä kuvataan hyvin selväsanaisesti klassisissa lähteissä. Vähitellen siirrytään vähemmän lihasvoiman käyttöön, kunnes siemensyöksy ja seksuaalienergia hallitaan mielellä.

Naisilla rauhasten ja elinten energia yhdistetään seksuaalienergiaan rintojen hieronnan avulla ja yhdistynyt energia ohjataan rinnoista naisen seksuaalienergian keskukseen munasarjojen välissä. Orgasmia ennen tai sen aikana energia ohjataan ylöspäin aluksi nyrkkien, leuan, jalkojen, välilihan, pakaroiden ja alavatsan lihaksia supistamalla. Naisen kiihottunut seksuaalienergia voidaan Chian mukaan varastoida pään alueelle.

Naisen kiihottuneen seksuaalienergian kierrätystä ei klassisissa teksteissä kuvata. Se vastaa kuitenkin miesten harjoitusta ja ammentaa naisten alkemian harjoituksesta.

Teksti Yufang bijue 2d viittaa myös naisten mahdollisuuteen käyttää menetelmiä miehiä vastaavalla tavalla toista sukupuolta hyödyntäen. Siemensyöksystä pidättäytymisestä ei tulisi Chian mukaan ottaa paineita ja siihen tulisi ryhtyä vähitellen. Harjoituksen alussa ei tulisi ejakuloida enempää kuin kerran viikossa. Edistymisen myötä siemensyöksy tulisi rajoittaa yhteen tai kahteen kertaan kuussa.

Periaatteessa Chia suosittelee täydellistä pidättäytymistä siemensyöksystä, ellei pyrkimyksenä ei ole lisääntyminen. Klassisten tekstien suositellussa ejakulaatiotiheydessä on suuntaus harvenemiseen. Eliksiiriteksteissä määrälliset suositukset häviävät kokonaan täydellisen ejakuloimattomuuden tullessa perusoletukseksi.

Yleinen suositus teksteissä on kuitenkin siemensyöksy kahdesti kuussa. Chian tiukkuus vastaa seksuaalisten pariharjoitteiden vaatimuksia, mutta vaatimusta kevennetään etenkin harjoitteluvaiheessa. Toisaalta jotkut varhaiset tekstit pitävät murrosiän jälkeisiä vuosia seksuaalisen elinvoimaisuuden huipentumana ja näin sallivat jopa kaksi siemensyöksyä päivässä.

Tämä vastaa klassisen kirjallisuuden yleisiä malleja kuvauksineen ja työntökaavoineen. Mies vetäytyy alavatsan lihaksia supistaen vaginan suun läheisyyteen.

Usean nopean tahdonalaisen alavatsan lihasten supistuksen jälkeen siemennesteen energia ohjataan pakaroiden lihakset jännittäen ja hampaat tiukasti yhteen puristaen lihassupistuksen aallon mukana peniksestä välilihaan, häntäluuhun ja selkärankaa ylös päähän. Rentoutumisvaiheen aikana suurin osa naisen yin jingiä imeytyy miehen käyttöön. Myös naisen on liikutettava vastaavalla tavalla yhdynnän aikaista seksuaalienergiaa koko mikrokosmiseen kiertoon. Kumppanin energian imeyttämisen menetelmät ilmenevät aineiston teksteissä eri muodoissa.

Lisäksi mainitaan energian imeyttäminen naisen rinnoista, syljestä ja hengityksestä. Kuten sanottu, ainoastaan Yufang bijue 2d mainitsee lyhyesti naisten mahdollisuudet samankaltaisiin menettelyihin. Kun klassiset tekstit neuvovat vaihtamaan kumppania useaan otteeseen yhden yön aikana, Chia painottaa yksiavioisen suhteen tärkeyttä.

Elinten orgasmi, laakso-orgasmi ja seksuaalienergian vaihto. Elinten orgasmi on erillinen Healing Lovessa kuvattu tekniikka tai vaihe, jossa orgasmin ylöspäin ohjaamisen ja energian mikrokosmiseen kiertoon ohjaamisen jälkeen orgasmiaistimus ohjataan sukuelimistä suoraan muihin elimiin ja rauhasiin. Jokaisen elimen kuvataan tuottavan omanlaatuisensa nautinnollisen orgasmin tunteen. Klassista teksteistä vain Yufang bijue 2d tuntuu kuvaavan jotain vastaavaa, kun se neuvoo ohjaamaan kiihottunutta seksuaalienergiaa esimerkiksi silmiin, korviin ja viiteen sisäelimeen.

Laakso-orgasmi on Chian mukaan keino saavuttaa enemmän nautintoa, parantavaa energiaa ja energiaa muunnettavaksi henkiseksi energiaksi. Se on orgasmin jatkuva laajentuminen läpi koko kehon ja pitkittää sisäisen orgasmin kokemusta puolesta tunnista kahteen tuntiin ja pidemmälle asteittain kohoavana ekstaasina. Miehellä se ilmenee juuri ennen siemensyöksyä. Jokaisen ylös ohjauksen myötä seksuaalienergia moninkertaistuu ja samalla orgasmin tunne laajenee.

Nautinnollisin hetki on orgasmin huippu juuri ennen siemensyöksyä, mutta orgasmi on eri asia kuin siemensyöksy ja voi periaatteessa jatkua loputtomiin.

Naisen laakso-orgasmi on intensiivisempi kuin miehen ja hän voi kehittää orgasmia yhä korkeammalle. Naisen tulee ohjata energia ylös juuri ennen tavanomaista orgasmia, mikä lisää seksuaalienergian määrää sekä kasvattaa orgasmin nautintoa. Laakso-orgasmia tai moninkertaisia orgasmeja vastaavaa eivät aineiston klassiset tekstit suoraan kuvaa. Mahdollinen kuvaus löytyy kuitenkin esimerkiksi teoksesta Jindan zhenquan 4b , jossa puhutaan koko kehon olevan kuin humaltunut tai lumottu, kun naisen "todellinen lääke" on otettu vastaan.

Lähestyessään yhdynnässä sukuelinorgasmia tai siemensyöksyä mies ja nainen pysähtyvät ja ohjaavat energiaa päälaelle. He asettuvat syleilevään mukavaan asentoon, jossa voivat pysytellä pidemmän aikaa.

He harmonisoivat hengitysrytminsä, minkä jälkeen mies ohjaa yin-energian vaginasta penikseensä ja nainen yang-energian peniksestä vaginaansa. Molemmat ohjaavat kumppanin seksuaalienergian yhdistyneenä omaansa ylös selkärankaa tavoitteenaan tehdä tämän pelkästään mielen avulla. Kun energia on ohjattu kiertoon, molemmat vapauttavat oman ylimääräisen energiansa kumppanilleen sukuelinten kautta.

Pari voi myös yhdistää mikrokosmiset kiertonsa, niin että seksuaalienergia yhdistyy kielten ja sukuelinten kautta. Energioiden yhdistyminen voi myös tapahtua monella muulla tavalla ja spontaanisti avaten niin kutsut psyykkiset eli ihmeelliset kanavat qijing bamai. Erektion vähetessä puoleen, pari aloittaa uudelleen aktiivisen yhdynnän, kunnes toinen tai molemmat lähestyvät sukuelinorgasmia, jolloin sama prosessi toistetaan. Healing Love tarkastelee energian ylös ohjaamisen kertoja myös tarkemmin.

Keskeisintä seksiasennoissa on energian ohjaaminen ja kierrättäminen kehossa ja parin välillä. Rentoutumiseen ja harmonisoimiseen käytetään asentoja, joissa samat kehonosat yhdistyvät, stimuloimiseen ja kiihottamiseen puolestaan asentoja, joissa parin eri kehonosat koskettavat toisiaan.

Periaatteena on, että aktiivinen osapuoli ohjaa yhdynnässä energiaa passiivisempaan kumppaniin. Erilaiset asentojen mahdollisuudet juontavat yhdeksästä perusasennosta, joita muunnellen syntyy kymmeniä muita mahdollisuuksia. Kahden perusasennon ominaisuuksien kuvauksen lisäksi mies päällä, nainen päällä , Healing Love käsittelee kymmentä perinteistä parantavaa seksiasentoa ominaisuuksineen. Seksiasentojen kuvaukset ja niiden parantavat vaikutukset ovat etenkin varhaisempien klassikoiden keskeistä sisältöä.

Niissä kuitenkaan yhteisiä energian kierrättämisen menetelmiä ei neuvota ja yleisesti hyödyt vaikuttavat olevan miehelle. Taoist Secretsin mukaan kumppaniin energiaan virittäytyminen kehotetaan aloittamaan kaksi päivää ennen mahdollista yhdyntää.

Esileikki alkaa rentoutuneen ilmapiirin luomisella. Rakasteluun ei tulisi ryhtyä suoraan täyttävän ruokailun jälkeen. Yhdyntää tulisi välttää ääritiloissa, kuten väsyneenä tai voimakkaissa tunnetiloissa, tai humaltuneena.

Virtsata tulisi kaksikymmentä minuuttia ennen yhdyntää. Seksiä tulisi välttää äärimmäisissä sääolosuhteissa, sillä tämä voi saattaa elimet sekä energiakentän epätasapainoiseen tilaan. Rasittavaa fyysistä työtä tulisi välttää ennen sekä jälkeen yhdynnän. Keinotekoisiin seksivälineisiin ei tulisi turvautua. Ei tulisi kylpeä tai ottaa suihkua heti rakastelun jälkeen, sillä vesi imee pois osan kertyneestä energiasta.

Naiseen ei tulisi työntyä liian lujaa. Seksuaalisuus on voimakkaimmillaan keväällä, ihmisen energia mukailee luonnon kiertoa, joten kevät on parasta aikaa ejakuloida. Kipeänä tulisi rakastella passiivisesti, jolloin kumppani toimii aktiivisena, parantavana osapuolena.

Rakastelun ei tulisi muuttua rutiiniksi, tällöin on parempi pitää taukoa. Seksuaalifantasioihin ei tulisi turvautua kiihottumisen aikaansaamiseksi. Tyynyjä on syytä hyödyntää fyysisesti passiivisten rakastelun vaiheiden aikana. Chian kiellot ja kehotukset mukailevat klassisten seksioppaiden ohjeita keskittyen lähinnä niiden lääkinnällisiin ja empiirisiin näkökohtiin.

Perinteisessä kirjallisuudessa kieltojen ja kehotusten kirjo on hyvin laaja ulottuen yksinkertaisista havainnoista kosmisiin vastaavuuksiin ja uskonnollisiin sääntöihin, ja voisi väittää, että jos ne kaikki koottaisiin yhteen, ei oikeille rakastelun hetkille tulisi juuri mahdollisuutta.

Muita Taoist Secretsin ja Healing Loven kuvaamia menetelmiä ovat hieronta- ja moksakäsittelyt impotenssin voittamiseksi, menetelmät peniksen koon laajentamiseksi sekä sen herkkyyden vähentämiseksi, munuaisia sekä selän ja vatsan lihaksia vahvistavat harjoitteet, yin-energian imeyttäminen peniksen kautta maasta, yang-energian imeyttäminen vaginan kautta auringosta, kielen voimistamisen menetelmät, sekä sukuelinten voimaa lisäävät ruokareseptit.

Erilaiset reseptit miehen potenssin vahvistamiseksi, peniksen suurentamiseksi, vaginan tiukentamiseksi ja esimerkiksi miehen naiselle aiheuttamiin sukuelinalueen kipuihin ovat yleisiä varsinkin Sui- ja Tang-kausien rekonstruoiduissa teksteissä.

Chian mukaan, ja perinteisten tekstien yleistä mallia vastaten, energian kultivoinnin prosessissa seksuaalienergia kanavoidaan ensin mikrokosmiseen kiertoon. Tämä kehollistuu kuolemattomassa ruumiissa ja saavuttaa vapauden toimia eri henkisillä tasoilla tahtonsa mukaan.

Seksuaalienergian jakaminen kumppanin kanssa muuntaa jingin. Naisen seksuaalienergia tasapainottaa miehen yangia, miehen energia tasapainottaa naisen yiniä. Jokainen kierros mikrokosmisella radalla jalostaa alempaan eliksiirikenttään koottua jingiä korkeammalle qin tasolle.

Energian jalostamisen ja tasapainottamisen prosessi tapahtuu Chian mukaan mikrokosmisessa kierrossa sekä viiden elementin fuusion sekä vähemmän tulen ja veden liiton meditatiivisissa menetelmissä. Seksuaalienergian jakamisen menetelmiä ei kuvata aineiston klassisissa teksteissä. Sen kultivointia mikrokosmisessa kierrossa kuvataan tarkemmin vasta joissain kolmannen ryhmän teksteissä , vaikka jingin ohjaamista aivoihin kuvataan eri tavoin jo varhaisemmissa makuuhuoneen taitojen oppaissa.

Siinä missä Chian harjoitukset tehdään makuuhuoneen taitojen tavoin parin kesken intiimisti, eliksiirikirjallisuuden kuvaamat seksuaaliset pariharjoitteet vaikuttavat olevan monimutkaista valmistelua, varallisuutta sekä useita myötämielisiä avustajia edellyttäviä ritualisoituja toimenpiteitä. Vaikka eroja löytyy ja yksityiskohdat vaihtelevat, niiden kuvaama kultivointi vastaa nähdäkseni pääpiirteissään sisäisen alkemian prosessin myöhempiä vaiheita ja Chian kuvauksia meditatiivisen kultivoinnin vaiheista.

Erityiset sukupuolten väliseen harmoniaan, terveyteen ja korkeampien tietoisuuden tilojen saavuttamiseen pyrkivät seksiharjoitteet, makuhuoneen taidot fangzhong shu , kehittyivät ennen järjestäytyneen taolaisuuden syntyä pitkäikäisyyden menetelmien yangsheng piirissä.

Varhaisimmat kirjalliset lähteet ovat luvulta eaa. Taolaisen perinteen sisällä seksiharjoitteisiin suhtauduttiin vaihtelevasti, toisinaan hyväksyen, toisinaan torjuen—tämä rajanveto oli osa niiden identiteetin muodostusta.

Sisäisen alkemian Eteläisen koulukunnan Nanzong piirissä alkemiallista prosessia tulkittiin—kontrastina niin sanotulle puhtaalle harjoitukselle qingxiu —myös seksuaalisesti. Myös sisäisen alkemian itäinen ja läntinen haara hyödynsivät vastaavasti seksuaalisia pariharjoitteita shuangxiu. Niitä käytettiin prosessin alkuvaiheessa vahvistamaan essenssiä jing sekä niin sanotun seksuaalieliksiiriin tai todellisen lääkkeen saavuttamiseksi. Kumppanin seksuaalienergiaa pidettiin alkemiallisen prosessin keskeisenä ainesosana, todellisena lyijynä, joka saattoi vakauttaa miespuolisen harjoittajan todellisen elohopean ja johtaa oikein kultivoituna kuolemattomuuden transsendenttiin tilaan.

Makuuhuoneen taitoja harjoitettiin erityisten taolaisten menetelmien rinnalla yleisesti kaikissa yhteiskuntaluokissa Ming-dynastian — tai viimeistään Qing-dynastian — kaudelle asti, jolloin seksioppaat joutuivat uuskungfutselaisen sensuurin kohteeksi ja ne hävisivät yleisestä kierrosta. Mantak Chian seksiopetukset vaikuttavat juontavan ensisijaisesti suullisesta perinteestä, ovat luultavasti laajin julkaistu kiinalaisten seksiharjoitteiden repertuaari ja ammentavat vapaasti kiinalaisten seksiharjoitteiden perinteestä.

Chian näkemys seksiharjoitusten roolista henkisessä kultivointiprosessissa ja sen tavoitteista kumpuaa kiinalaisista juurista, mutta Chia käyttää länsimaista lääketieteellistä terminologiaa ja teorioita sekä tukemaan että ilmaisemaan käsityksiään tavalla, joka vetoaa länsimaiseen yleisöön ja säilyttää samalla sisäisen alkemian vetovoiman.

Opetukset ovat ilmaus kiinalaisten seksiharjoitteiden perinteen sopeutumisesta länsimaiseen kontekstiin. Yhteisen kultivoinnin teema ilmenee perinteisissä lähteissä vain sivujuonteena, kun valtadiskurssi on mieskeskeinen, kiinalaiseen tapaan naisen arvoa väheksyvä ja heteronormatiivinen. Chian opetuksessa korostuu myös länsimainen romanttinen rakkaus, lisääntynyt nautinto ja yksiavioisuus, kun perinteisissä teksteissä useat seksisuhteet on yhteiskunnallinen oletusarvo, rakkaudesta ei juuri puhuta ja nautinnon sijaan varhaisimpia lähteitä lukuun ottamatta korostuu seksin hyöty terveydelle tai henkisille tavoitteille.

Chia yhdistää varhaisia yinin ja yangin harmonisoimisen ihanteen, seksuaalienergian yhteisen jakamisen ja kultivoinnin periaatteen ja sisäisen alkemian siemensyöksystä tai kokonaan pidättymisen asenteen naisten alkemian pyrkimykseen kuukautisvuodon lopettamiseksi.

Seksimenetelmät valjastetaan osaksi laajempaa harjoitusten kokonaisuutta, jonka tavoitteina on konkreettisemmin ja länsimaisille ihmisille lähestyttävämmin kokonaisvaltainen terveys ja abstraktimmin kuolemattomuuden transsendentti tila. Länsimaissa Chian opetukset ovat saaneet osakseen suurta kiinnostusta osana yleisempää länsimaista henkisen parantamisen kenttää ja New Agea.

Ne ovat muiden kiinalaisten ja vastaavien eksoottisten seksiopetusten—kuten intialainen tantra ja Kama sutra —ohella tarjonneet länsimaiselle yleisölle vaihtoehtoisia malleja suhtautua myönteisesti seksuaalisuuteensa perinteisistä kristillisen perinteen sävyttämistä asenteista  poikkeavalla tavalla. Niihin sisältyy näkemys paitsi seksin luonnollisuudesta ja kauneudesta myös sen asettumisesta henkisen tai uskonnollisen elämän kontekstiin.

On houkuttelevaa ja täysin mahdollista omaksua kyseisiä asenteita ja seksitekniikoita oman  synkretistisen, kaupallistuneen ja individualistisen modernin tai postmodernin henkisen elämän osatekijäksi. Kuten on luultavasti tullut selväksi, Chian opetuksiin—samoin kuin muihin vastaaviin kiinalaisiin seksiopetuksiin — liittyy länsimaiselle maailmankuvalle mahdollisesti vieraiden uskonnollisten näkemysten ja energiakäsitysten lisäksi tekninen puoli, joka voinee tarjota merkittäviä oivalluksia länsimaiselle seksitutkimukselle ja laajemmalle yleisölle.

Yksi tällainen on siemensyöksyn tai naiselle ulkoisen purkautumisen ja orgasmin erottaminen toisistaan, mikä on yhä vähän tunnettu konkreettinen tosiasia ja voi nähdäkseni muuttaa huomattavasti yleisiä seksiin liittyviä, pelkkään ulkoiseen orgasmiin keskittyviä asenteita.

Joidenkin meille kummallisten käsitysten lisäksi perinteessä on kiistämättä myös paljon viisautta ja ymmärrystä. Chian suullisesta perinteestä juontavien ja yksityiskohtaisten opetusten tutkiminen valaisee huomattavasti perinteisissä teksteissä kuvattuja menetelmiä. Tutkijat, joilla ei ole varsinaista konkreettista kosketusta klassikoiden harjoitteisiin tekevät luullakseni helpommin niitä koskevia virhetulkintoja. Chia kuvaa niitä selkeästi, ja sen perusteella ne on myös halutessa mahdollista oppia käytännössä.

Toisaalta lie virhe olettaa, että nykyaikaan säilyneet menetelmät vastaisivat aukotta perinteisissä teksteissä ilmaistuja. Chian Healing Tao -järjestelmää ei kokonaisuutena ole tutkittu. Mainitut Sieglerin ja Palmerin tutkimukset paneutuvat aiheeseen lähinnä perinteen, modernin ja postmodernin käsitteiden kautta. Chian lähinnä länsimaisille suunnattuja opetuksia ei ole esimerkiksi vertailtu perinteisempiin sisäisen alkemian järjestelmiin. Toisaalta myös taolaisuuden ja makuuhuoneen taitojen vuosituhantiset perinteet tarjoavat runsaasti mieltä kiehtovia tutkimuskohteita, joiden anti yhteiskunnalliselle keskustelulle on varmasti yhtä marginaalista kuin tämänkin tutkielman.

Esimerkiksi sisäisen alkemian seksuaalisia pariharjoitteita hyödyntäviä koulukuntia ja niihin liitettyjä taolaisia harjoittajia ei ole käsittääkseni tutkittu paljoakaan, tutkijat ovat keskittyneet ensisijaisesti puhtaan harjoituksen suuntauksiin.

Seksi lie tabu usein  myös tutkimuksessa. University of California Press. Santa Fe, New Mexico: Journal of Chinese Religions 33, , s. Despeux, Catherine ja Livia Kohn. A preliminary survey of Chinese sex and society from ca Harvard Journal of Asiatic Studies , Vol. New York and London: Taoist Meditation and Longevity Techniques. Michigan Monographs in Chinese Studies,.

Center for Chinese Studies, University of Michigan. Sex, Longevity, and Medicine in Early China. The University of Massachusetts Press. Chemistry and Chemical Technology, Part 5: Spagyrical Discovery and Invention: Essays on Taoist Internal Alchemy.

Journal of the American Oriental Society , Vol. History of Religions , Vol. Berkeley, Los Angeles, London: With Special Reference to the relations of. Perspectives in the Study of Chinese Religions Feb. The Journal of Asian Studies , Vol. Religious Studies Review, Vol. Setting Scripts and Images into Motion. Leader, and Publisher in Sichuan. Religion, History and Society,  No. State University of New York Press. Yoga, and the Circulation of Internal Energy. Alempi, keskimmäinen ja ylempi eliksiirikenttä sijoitetaan useimmiten vatsan, sydämen ja aivojen alueelle, mutta niihin ei liity aineellista osaa.

Alempi eliksiirikenttä on essenssin jing keskus, se sijoittuu pari tuumaa navan alle tai sen taakse. Keskimmäinen eliksiirikenttä sijoitetaan yleensä rinnan keskelle tai sydämen ja navan väliin. Se on hengityksen qi keskus. Ylempi eliksiirikenttä sijoitetaan aivojen alueelle, se on hengen shen keskus. Harjoitukset tunnettiin kaikissa kiinalaisen yhteiskunnan luokissa ja makuuhuoneen taitojen oppaat kiersivät yleisesti aina Ming-dynastian kaudelle asti.

Termi huo tuli viittaa elinvoiman kierrättämiseen tai yksinkertaisesti harjoituksessa käytettävään ponnistukseen, hou vaihe viittaa järjestykseen jossa, harjoitus suoritetaan. Polttoajat edustavat sisäisen alkemian salaisinta osaa, sitä sisäistä rytmiä, joka harjoittajan on löydettävä ja koettava.

Ihmisolemuksen kolme aarretta, joita käytetään sisäisen alkemian raaka-aineina. Jing viittaa energian muotoon, joka on peräisin pääosin ruoasta ja ravitsee kehoa, erityisesti viittä sisäelintä. Tämä on termin tavanomaisin käyttömerkitys liikeharjoitteiden ja hengitysharjoitteiden kontekstissa.

Tiukemmassa merkityksessä jing viittaa seksuaalisuuteen kuuluvaan energiaan, ja sen ilmenemismuoto on miehellä siemenneste, naisella kuukautisveri. Qi viittaa hienojakoiseen hengitykseen, elinvoimaan, joka sijoittuu essenssin ja hengen väliin, aineen ja mielen leikkauskohtaan.

Kun jing on elämän kantaja ja sillä on ravitseva funktio, qi on dynaaminen voima ja sillä on muuntava funktio. Shen viittaa ihmisen olemuksen mentaaliseen ja henkiseen puoleen. Tämä johtuu siitä, että naisen kävellessä lantio pyörähtää ja keinahtaa taaksepäin.

Tämä saa aikaan naisen takamuksen keinunnan, joka ei siis ole tarkoituksellisesti tuotettua. Tosin nainen voi sitä kyllä tietoisesti liioitella. Millaisia pakaroita miehet sitten pitävät seksikkäimpinä? Toiset pitävät kiinteistä ja pyöreistä, toiset taas leveistä ja pehmeistä – makuja on monia.

Varmaa kuitenkin on se, että miehet pitävät naisten pakaroista, kunhan ne ovat pyöreät. Latteat pakarat eivät näytä miehistä kovinkaan kiihottavilta. Edellä mainitun Illinoisissa tehdyn tutkimuksen mukaan miehet, jotka pitävät pyöreästä ja suuresta takamuksesta, ovat järjestelmällisiä ja korrekteja.

Usein he työskentelevät virastoissa ja konttoreissa. He ovat hyvin tunteellisia ja seurallisesti muista riippuvaisia. Miehet, joita viehättävät pienet takamukset, eivät yleensä tunne syyllisyyttä. He ovat erittäin työteliäitä.

Heitä ei kiinnosta aktiiviurheilu eikä itsensä esille tuominen. Säihkyvät sääret Myös jaloilla on huomattava seksuaalinen merkitys. Kuten edellä olevasta luettelosta voimme huomata, jalat jäävät vain muutaman prosentin jälkeen rinnoista. Naiset ovatkin osanneet hyödyntää jalkojen eroottista vetovoimaa miesten kiihottamisessa. Esimerkiksi luvulla muotiin tullut minihame on muodikas vuodesta toiseen ja saa aina miesten päät pyörälle.

Tämän todistavat jokavuotiset kolaritilastot, joissa miehen keskittyminen on hetkeksi herpaantunut minihameisen naisen vuoksi. Pitkät jalat koetaan Bottingien mukaan seksikkäiksi, koska ne ovat sukukypsyyden merkki luuston pituuskasvu loppuu naisilla kasvulevyn luuduttua alle vuotiaana. Toisaalta pitkät jalat kiehtovat miehiä puhtaasti niiden visuaalisten ominaisuuksien vuoksi. Naisten pitkät jalat ovat linjakkaat ja sulavakaarteiset. Miesten jalat ovat huomattavasti kulmikkaammat.

Väitetään myös, että mitä enemmän naisen jalkaparista näkyy, sitä helpompi miehen on kuvitella niiden yhtymäkohta. Mielenkiintoista on, että englantilaisen tutkimuksen mukaan miehet kuitenkin suosivat parinvalinnassa lyhyitä naisia.

Tutkija Daniel Nettlen mukaan tarkkaa syytä tähän ei vielä tiedetä. Kyseisen tutkimuksen mukaan naiset vastaavasti suosivat pitkiä miehiä. Tutkimukseen osallistui noin 10 englantilaista miestä ja naista.

Illinoisin tutkimuksen perusteella lyhytsäärisistä naisista pitävät miehet ovat useimmiten seuranhaluisia ja pitävät siitä, että muut tarvitsevat heidän apuaan. He ovat avuliaita mutta epävakaita. Useimmat heistä polttavat, mutta harvat heistä juovat. Miehet, joita viehättävät pitkäsääriset naiset, ovat pidättyväisiä ja kohteliaita.

He ovat usein taitavia liikemiehiä, hienotunteisia, mutta suuremmassa seurueessa hyvin estyneitä. Useimmat heistä ovat täysin raittiita eivätkä polta tupakkaa. Kumppanin kauneus on ollut haluttu ominaisuus pitkälti siksi, että se kertoo tämän hyvistä geeneistä sekä terveydentilasta.

Kauneus kiehtoo toki myös esteettisten syiden vuoksi. Kumppanin kauneudella on kuitenkin oma varjopuolensa – tutkimusten mukaan kauniit ihmiset ovat nimittäin uskottomampia kuin muut. Evoluutiopsykologit huomauttavat myös, että persoonallisuus, äly, huumorintaju sekä charmi ovat ominaisuuksia, joilla on erittäin suuri merkitys kumppaninvalinnassa. Myös feromonit vaikuttavat oletettua enemmän miehen ja naisen väliseen kanssakäymiseen.

Miehet pystyvät esimerkiksi haistamaan koska naiset ovat hedelmällisimmillään. Tämä on tullut hiljattain esille Randy Thornhillin ja Devendra Singhin tekemissä tutkimuksissa.

Kaikille siis löytyy se oma rakkaansa. Naisten seksuaaliset tyylit Lauantai Naisten seksuaalisuudesta on asiantuntijoiden mukaan löydettävissä neljä erilaista tyyliä. Mihin ryhmään sinä kuulut? Sarah Litvinoff on englantilainen kirjailija, joka on kirjoittanut useita kirjoja sekä artikkeleita yhteistyössä seksuaaliterapeuttien ja seksologien kanssa. Litvinoff on muun muassa kirjoittanut kirjan Sexual Styles, jossa hän tuo mielenkiintoisesti esille teorian siitä, että jokaisella meistä on oma seksuaalinen persoonamme, jonka kautta ilmaisemme seksuaalisuuttamme.

Samalla tavoin kuin meidät voidaan jakaa melankolisiin vesi , flegmaattisiin maa , sangviinisiin ilma ja koleerisiin tuli persoonallisuuksiin, voidaan meidät luokitella myös seksuaalisuuden mukaan. Litvinoff jakaakin ihmiset romanttisiin tuli , tunteellisiin vesi , aistillisiin maa ja mielikuvituksellisiin ilma seksuaalipersooniin ja näiden välimuotoihin.

Seuraavassa hänen kuvaamansa päätyypit. Romanttinen nainen Litvinoffin mukaan romanttisen naisen ympärillä leijuu oikea seksuaalisuuden aura, riippumatta siitä haluaako hän todellisuudessa seksiä vai ei. Tämä aiheuttaa miehille sen harhakuvan, että kyseinen nainen on aina seksuaalisesti halukas. Romanttisen naisen kannalta seksi on silloin parhainta, kun hän on erittäin rakastunut.

Kyseinen nainen näyttää tuolloin myös säteilevältä ulospäin: Tuore rakkaus saa romanttisen naisen helposti kiihottumaan ja haluamaan seksiä enemmän kuin koskaan muulloin. Toki kaikki naiset ovat tältä osin samankaltaisia, mutta juuri romanttisella naisella nämä seikat korostuvat.

Tässä piilee myös romanttisen naisen seksuaalisen haluttomuuden ydin. Rakastumisen jälkeen seksi on hänelle vähemmän merkityksellistä ja kiehtovaa, koska kaikki rakkauden huuman aiheuttama kiihko on kadonnut. Mikäli romanttisen naisen libido on matala, hän saattaa menettää kiinnostuksensa seksiin lähes täysin ja kumppanin ehdotukset yhdynnästä voivat jopa raivostuttaa häntä. Ikävä puoli on se, että Litvinoffin mukaan romanttisen naisen kokema seksuaalinen nautinto miehen kanssa ei enää koskaan tule olemaan samaa kuin suhteen alussa.

Oikein toimimalla mies voi kuitenkin tehdä naiselle seksistä lähes yhtä miellyttävän kokemuksen kuin aiemmin. Romanttinen nainen pitää siitä, että hänet huomataan. Hän kaipaa helliä ja kauniita sanoja, kukkia ja lahjoja. Romanttinen nainen kaipaa oikean ympäristön syttyäkseen. Hempeä musiikki, tunnelmavalaistus ja yhteinen illallinen saavat aikaan ihmeitä. Romanttisen naisen täytyy myös tuntea, että hän näyttää kauniilta ja haluttavalta.

Romanttisen naisen saattaa olla vaikea saada orgasmia, koska hänen täytyy tuntea olonsa todella varmaksi pystyäkseen nauttimaan täysin seksistä.

Romanttinen nainen ei yleensä innostu seksistä, jonka hän kokee likaiseksi. Hän rakastelee harvoin kuukautisten aikana, vaikka tuntisikin seksuaalista halukkuutta. Miehen on myös turha odottaa suuseksiä romanttiselta naiselta. Jotkut romanttiset naiset pitävät sukupuolielimiä jopa rumina ja naurettavan näköisinä. Romanttinen nainen haluaa näyttää hyvältä, mutta hän haluaa, että myös mies näkee vaivaa oman ulkonäkönsä suhteen.

Romanttisella naisella on myös oma tapansa flirttailla vieraiden miesten kanssa. Hän tekee tämän saadakseen oman miehensä mustasukkaiseksi.

Tällä tavoin nainen huomaa, että mies välittää yhä hänestä ja haluaa häntä. Toisaalta mikäli mies tekee romanttisen naisen mustasukkaiseksi, pyrkii tämä valloittamaan miehensä takaisin. Tähän valloitukseen saattaa kuulua myös hetkellisesti kohonnut seksuaalinen halukkuus.

Miehen täytyy siis huomioida romanttinen nainen ja tämän kauneus. Hitaasti hyväilemällä ja lempeitä sanoja kuiskuttelemalla romanttinen nainen syttyy seksiin, vaikka parisuhde olisi kestänyt pitkäänkin. Miehen täytyy kuitenkin saada romanttinen nainen rakastumaan itseensä aina uudelleen, mikäli hän haluaa, että naisessa on vielä suhteen alkuaikojen glamouria ja seksuaalista halukkuutta. Tunteet vaikuttavat toki kaikkien muidenkin seksuaalipersoonien seksielämään, mutta tunteellisen naisen kohdalla ne vaikuttavat erityisesti hänen tapaansa rakastella.

Tuntiessaan voimakasta hellää rakkautta pariaan kohtaan tämä nainen haluaa rakastella hellästi, sensuellisti ja hyvin hitaasti. Mikäli tunteellista naista kiehtoo miehinen voima, hän haluaa, että mies dominoi häntä, hurmaa hänet hellästi tai peräti hiukan kovakouraisestikin. Seksiä harrastaakseen täytyy tunteellisen naisen kuitenkin tuntea parinsa todella hyvin ja luottaa tähän. Tämän naisen mielestä nimittäin jokainen seksiin liittyvä aspekti on merkitsevä.

Jopa vaatteiden riisuminen on hänelle tärkeä askel. Tunteellinen nainen myös avautuu miehelle henkisesti paljastaen voimakkaasti tunteensa. Tämän vuoksi hän ei halua harrastaa yhden illan suhteita, koska pelkää haavoittuvansa. Tunteellisella naisella täytyy olla oikea tunnetila, jotta hän voisi nauttia täysin siemauksin seksistä. Aistikkaan naisen tavoin hän kaipaa paljon fyysistä huomiota, kuten halailua, suutelemista ja kainaloon käpertymistä.

Jotkut tunteelliset naiset kiihottuvat kovasti parin välisestä pikku riidasta. Osa naisista onkin sanonut, että seksi riidan päätteeksi maistuu parhaimmalle. Toisaalta tässä täytyy huomata, että kaikki tunteelliset naiset eivät allekirjoita tätä lausumaa.

Osalle riita nimittäin on suurin haluttomuuden aiheuttaja. Tunteelliselle naiselle seksi on monasti tapa nähdä miehen sydämeen. Sängyssä mies on aidoimmillaan ja näyttää, mitä hän todella tuntee naista kohtaan. Toisaalta tunteellinen nainen haluaa myös nähdä, kuinka paljon mies häntä haluaa. Tämän vuoksi hän harvoin tekee itse ehdotusta rakastelutuokiosta.

Tunteellinen nainen on erittäin herkkä ympäristön vaikutuksille. Stressi, jännitystilat yleensä ja huolet karkottavat varmasti tämän naisen seksuaalisen halukkuuden. Rakkauden kaikkoaminen suhteesta vie pohjan tunteellisen naisen halukkuudelta.

Seksi ilman lämmintä ihmissuhdetta on hyödytöntä. Seksuaalisen minän hyväksyminen saattaa olla tunteelliselle naiselle vaikeaa. Oma seksuaalinen halukkuus ja taustalla olevat normit voivat johtaa henkisiin ristiriitatilanteisiin, jotka lopulta aiheuttavat seksuaalisen haluttomuuden.

Terapialla voidaan kuitenkin selvitellä tilannetta. Aistikas nainen Aistikkaan naisen keho kaipaa koskettelua ja halailua.

Hänellä on hyvin herkät hermopäätteet, jotka aistivat pienimmänkin hyväilyn. Aistikkaan naisen miehen pitää olla kiinnostunut tutkimaan tämän naisen kehon kaikkia kohtia ja käyttää aikaa herkkien kohtien hyväilyyn. Toisin kuin romanttinen nainen, aistikas nainen pitää kehon omasta tuoksusta. Hän pitää rakastelun jälkeisestä hikisen kehon tuoksusta eikä mene välittömästi suihkuun, kuten romanttinen nainen tekee.

Mikäli aistikas nainen rakastaa miehensä vartaloa, hän haluaa tutkia sen jokaisenkin pienen yksityiskohdan ja nuolla miehen hiestä kimmeltävää vartaloa. Tämä nainen ei romanttisen naisen tavoin kaipaa tunnelmavalaistusta ja herkkää musiikkia. Aistikas nainen ei syty seksuaalisesti mitenkään erityisesti kukista ja lahjoista, toisin kuin romanttinen nainen. Hän toki pitää näistä huomionosoituksista, mutta kiihkeä suudelma ja niskaa hyväilevät sormet ajavat paremmin asiansa. Aistikas nainen ei varsinaisesti aina kaipaa yhdyntää tai ainakaan orgasmia.

Mikäli mies osaa hyväillä hänen kehoaan oikein, kehon hermopäätteiden kihelmöivät aistimukset riittävät antamaan tälle naiselle niin suuria väristyksiä, että ne saattavat tuntua jopa paremmalta kuin yhdynnän aikaiset tuntemukset. Yleensä aistikas nainen pitää myös suuseksistä. Tämä koskee myös sen antamista. Eräät aistikkaat naiset voivat vaikuttaa erittäin seksuaalisilta mutta olla silti hyvin pidättyväisiä.

Nämä naiset kaipaavat läheisyyttä ja hyväilyä muiden aistikkaiden naisten tapaan. Heidän vartalonsa voi ilmaista voimakkaita kiihottumisen merkkejä, kuten ihon punertumista, mutta silti he eivät välttämättä halua seksiä vaan lisää koskettelua. Varsinaista seksuaalista haluttomuutta aistikkaalla naisella voi esiintyä silloin, kun mies ei ole hänen mielestään koskaan oikeastaan osannut kosketella häntä oikein.

Tai sitten mies ei ole antanut aistikkaan naisen tarpeeksi nauttia koskettelusta ja kiihottua äärimmilleen. Aistikas nainen kaipaa jatkuvaa koskettelua, suutelua ja halailua. Mikäli aistikas nainen jää vaille kaipaamansa kosketusta, hänen automaattinen puolustusjärjestelmänsä saattaa laueta ja hän sulkeutuu fyysisesti. Tällä tavoin hän pyrkii poistamaan itseltään kosketuksen kaipuun. Ongelmana tässä on se, että miehen halutessa seksiä naisen on vaikea saada seksuaalinen minänsä jälleen toimimaan.

Aistikkaan naisen haluttomuus on kuitenkin korjattavissa melko helposti. Litvinoffin mukaan tällaisen naisen seksuaalisuus saadaan heräämään, jos mies vain kiinnittää tarpeeksi huomiota naisen hyväilyyn. Naisen seksuaalisen halukkuuden voi tuoda takaisin myös niin yksinkertainen seikka kuin urheilu. Urheilun aiheuttama adrenaliinipiikki stimuloi naisen kehoa ja voi herättää hermojen aistikkuuden jälleen unestaan. Myös lekottelu hiekkarannalla auringon hyväillessä säteillään naisen vartaloa voi riittää haluttomuuden karkottamiseksi.

Mielikuvituksellinen nainen istikkaalle naiselle tärkein osa seksuaalista nautintoa on hänen kehonsa hermopäätteiden kautta välittyvät aistituntemukset. Mielikuvituksellisen naisen kohdalla voidaan sanoa, että hänen aivonsa välittävät suurimmat nautinnon tuntemukset.

Mikäli yleistyksiä voidaan tehdä, mielikuvituksellisesta naisesta voidaan sanoa, että hän haluaa kokeilla kaikkea, mikä seksiin liittyy. Tämä nainen tyytyy harvoin samaan rakasteluasentoon. Erilaiset eroottisten kauppojen hyllyiltä löytyvät aikuisten leikkikalut voivat olla kivoja piristeitä. Myös seksin eri kirjo kannattaa käydä läpi suuseksistä roolileikkeihin.

Mielikuvituksellisen naisen ero toisiin seksuaalipersooniin on se, että muut naiset haluavat toistaa sitä, mikä on tuntunut hyvältä ja mukavalta, mutta tämä nainen haluaa aina kokea uutta. Sama kaava tuntuu rutiinilta ja tappaa hänen halukkuutensa. Erilaiset fantasiat ovat tärkeässä roolissa tällaisen naisen elämässä.

Seksuaalisesti hillitymmät mielikuvitukselliset naiset toteuttavat fantasiansa vain unelmissaan. Osa näistä naisista pitää kovasti pornografiasta, koska se ruokkii heidän mielikuvitustaan ja antaa heille uusia ideoita. Suurin mielikuvituksellisen naisen haluttomuuden aiheuttaja on ehdottomasti kyllästyminen samanlaisena toistuvaan seksiin. Mikäli nainen on mielestään jo kokenut kaiken mahdollisen seksin saralta, hän saattaa siirtyä harrastamaan selibaattia.

Miksi vaivautua seksiin, jos se ei tarjoa mitään uutta. Osa vakituisen partnerin tarjoamaan seksiin kyllästyneistä naisista siirtyy hakemaan uusia värinöitä parisuhteen ulkopuolisista suhteista.

Litvinoffin mukaan mielikuvituksellinen nainen saa erittäin hyvän vasteen terapiasta varsinkin, jos haluttomuuden syynä on aikaisempien seksuaalikokemusten takia syntyneet traumat. Lisäksi hyvän tietopankin erilaisista seksileikeistä omaava terapeutti palauttaa varmasti tämän naisen mielenkiinnon seksiin.

Onko homoseksuaalisuus syntiä ja tarttuva tauti? Ympäri maailmaa on jälleen järjestetty Gay Pride -paraateja. Esimerkiksi Helsingin Kaivopuiston puistojuhlaan osallistui heinäkuussa arviolta 3 ihmistä.

Kaikki eivät kuitenkaan seksuaalisia vähemmistöjä sulata. Uskonnolliset fanaatikot häiritsivät Kaivopuiston puistojuhlaa ja Virossa järjestettyä paraatia vastaan hyökkäsi joukko kivin ja kepein varustautuneita miehiä, jotka yrittivät kitkeä homouden ikeen pois marssijoista. Myös Yhdysvalloissa homoseksuaalit ovat joutuneet entistä ahtaamalle, sillä kansalaisten asennoituminen homoja kohtaan on selvästi muuttunut negatiivisempaan suuntaan. Eräänä syynä on varmasti se, että presidentti George W.

Bush sekä kuvernööri Arnold Schwarzenegger ovat ilmaisseet suoraan, etteivät he hyväksy homoseksuaalisuutta. Homot siis saavat armeijasta kenkää eivätkä siten kelpaa edes tykinruoaksi. Saudi-Arabiassa ja Iranissa homoseksuaalisuudesta seuraa peräti kuolemantuomio. Onko homous siis synti, joka pitää poistaa vaikka väkivallan keinoin? Tarttuuko homous kuten spitaalitauti eli pitäisikö homot eristää mahdollisimman kauas meistä heteroista?

Vai emmekö me heterot yksinkertaisesti tiedä, mitä homous on? Tämä kolmiosainen artikkelisarja valistaa teitä miesten homoseksuaalisuudesta. Vain tieto poistaa turhia ennakkoluuloja. Termi homoseksuaalisuus on kuitenkin peräisin vasta vuodelta , jolloin unkarilainen kirjailija Karl Maria Kertbeny käytti sitä. Termi gay on huomattavasti vanhempaa perua ja pohjautuu vanhaan provencelaiseen sanaan gai. Homoseksuaalisuuden määritelmänä pidetään henkilön taipumusta ja kykyä rakastua sekä rakentaa eroottisia tunnesiteitä samaa sukupuolta olevaan ihmiseen.

Homoseksuaalisuudessa on siten kyse kokonaisvaltaisesta tunnesuhteesta eikä pelkästään seksipartnerin valinnasta! Homoseksuaalisuutta käsittelevässä julkisessa keskustelussa seksualiteetti korostuu usein liikaa.

Ihmisen seksuaalisuuteen liittyviä hormonitoimintoja tutkineen John Moneyn mukaan ihminen tuntee seksuaalista kiintymystä rakastamaansa henkilöön, oli tämän sukupuoli sitten mikä tahansa. Homo- ja heteroseksuaalisuuden ero voi siten olla kuin veteen piirretty viiva. Homoseksuaalista käyttäytymistä voi esiintyä ilman homoseksuaalista identiteettiä esimerkiksi olosuhteissa, joissa vastakkaisen sukupuolen edustajia ei ole lainkaan läsnä, tai pelkästä kokeilunhalusta.

Johann Wolfgang von Goethe – kirjoitti aikoinaan, että homoseksuaalisuus on yhtä vanhaa kuin ihmiskunta ja sen vuoksi sitä voi pitää luonnollisena.

Homoseksuaalisuutta on todellakin esiintynyt aikojen alusta lähtien sekä ihmisillä että eläimillä. Vuoden jälkeen homoseksuaalisuus ei ole ollut Suomessa enää rangaistava teko.

Vuonna Amerikan psykiatrinen järjestö päätti, että homoseksuaalisuus ei enää ole psykiatrinen häiriötila.

Homoseksuaalisuus poistui kansainvälisestä DSM-luokituksesta mielenterveyshäiriöiden diagnostinen ja tilastollinen ohjeisto vuonna Homoseksuaalisuus poistettiin suomalaisesta tautiluokituksesta vuonna Kansainvälisestä tautiluokituksesta ICD homoseksuaalisuus poistui kuitenkin vasta vuonna Laki samaa sukupuolta olevien henkilöiden parisuhteen rekisteröimiseksi astui voimaan vuoden maaliskuussa. Raamattu ja homot Monesti homoseksuaalisuuden vastustajat vetoavat Raamatun sanaan.

Raamatusta löytyykin lauseita, jotka kieltävät homoseksuaalisuuden. Itse asiassa homoseksuaalisuudesta tuli synti vasta kristinuskon leviämisen myötä. Kristinuskon negatiivinen kanta homoseksuaalisuuteen ilmenee ehkä parhaiten Kolmannen Mooseksen kirjan siveellisyyssäädöksistä sekä rangaistusmääräyksistä: Näin ainakin mainitaan käskyssä numero viisi.

Miehet ovat harhautuneet harjoittamaan keskenään säädyttömyyttä ja saavat ansaitsemansa palkan. Raamatun perusteella homous on siis syntiä. Saattaa tosin olla, että Raamatussa esiintyvä negatiivinen suhtautuminen miesten väliseen homoseksuaaliseen kanssakäymiseen perustuu ajatukseen, että miesten ei pidä tuhlata arvokasta siemennestettä.

Tuolloin nimittäin oletettiin, että siemennestettä on miehessä vain rajallinen määrä. Naisten välistä seksuaalista kanssakäymistä ei Raamatussa ole tuomittu yhtä ankarasti.

Nykyinen paavi Benedict XVI on ilmoittanut, että homot eivät saa toimia pappina. Huolimatta siitä, että erityisesti katolisen kirkon kanta homoutta kohtaan on hyvinkin negatiivinen, löytyy kirkon korkeimmalta maalliselta asemalta henkilöitä joilla oli homoeroottisia suhteita miesten kanssa.

Yhdysvalloissa katolisen seminaarin johtaja Donald Cozzens esitti arvion, että 60 prosentti yhdysvaltalaisista katolisista papeista on homoseksuaaleja. Mitä tähänkin sitten sanoisi? Homot ovat naismaisia Yleinen stereotypia homoseksuaaleista on se, että he ovat hyvin naismaisia. Tutkimusten perusteella on kuitenkin hyvin vähän sellaisia homoseksuaalimiehiä, joiden käyttäytyminen on jotenkin naismaista.

Vastaavasti sellaisia miehiä, jotka ovat hyvinkin maskuliinisia tai muuten käyttäytyvät kuin heteromiehet, on hyvin paljon. Harvardin lääketieteellisessä koulussa kehitettiin arviointitaulukko, jonka mukaan miehen naismaista käytöstä voidaan arvioida. Arvioinnissa käytetään seuraavia pääkohtia: Puhuuko mies korkealla äänellä pysyvästi korkealla vai tilapäisesti falsetissa? Häviääkö ääni lauseen keskellä vai päissä?

Käyttääkö mies substantiiveista eriskummallisia deminutiivimuotoja vähennyssanoja, jotka ovat usein tyyliltään hyväileviä? Käveleekö mies pienin, sipsuttelevin askelin? Hankaako hänen reitensä toisiaan vasten kävelyn aikana? Pyöriikö miehen takapuoli kävelyn aikana ylös-alas?

Ristiikö mies jalkansa istuessaan sekä polvista että nilkoista? Onko hänen ranteensa veltot? Pitääkö mies käsiään patsasmaisessa asennossa? Nyrpistääkö mies huuliaan puhuessaan? Nyrpistääkö mies huuliaan kun hän ei puhu? Kasvojen yläosa ja silmät Välttääkö hän katsomasta haastattelijaa? Kohoavatko miehen kulmakarvat mielialan korostamiseksi.

Hyväileekö mies itseään kohtaan kuuluvat kasvojen, pään tai viiksien sively? Mitä useamman kerran mies vastaa kyllä, sitä naismaisemmaksi hänet katsotaan. Ketä moinen arviointi sitten lopulta viimein palvelee? Ainoa ilo tästä luettelosta taitaa olla se, että työpäivä kuluu rattoisasti, kun tarkastelee työpaikan kaikki miehet läpi.

Osa II Tämä on toinen osa homoseksuaalisuutta käsittelevässä artikkelisarjassa. Tällä kertaa keskitytään siihen, mitä homofobia on ja kuinka homoseksuaaleja on pyritty hoitamaan eli käännyttämään heteroiksi. Homofobia Useassa eri tutkimuksessa on tullut selvästi esille se merkittävä seikka, että miehet suhtautuvat homoseksuaaleihin huomattavasti negatiivisemmin kuin naiset. Tutkija Thompsonin mukaan homofobia homoseksuaalisuutta kohtaan tunnettu pelko ja vihamielisyys on avaintekijä neljänneksessä kaikista Uudessa Walesissa tehdyistä murhista, jotka ovat kohdistuneet täysin vieraaseen henkilöön.

Murhille on lisäksi ollut tyypillistä niiden raakuus. On myös havaittu, että homofobialla on syvä sosiaalinen merkitys.

Useimmat homoseksuaaleja kohtaan kohdistuvat fyysiset hyökkäykset ovat teini-ikäisten tekemiä. Tutkija Greerin mukaan teinit pyrkivät tällä tavoin osoittamaan omalle yhteisölleen, kuinka ”machoja” he ovat. David Plummer selvitti homofobian ilmenemistä vuosina – ja havaitsi, että homofobisuus on tavallista miehille jo hyvin nuorella iällä.

Nuoret haukkuvat toisiaan homoiksi vielä edes ymmärtämättä sanan varsinaista merkitystä. Plummer havaitsikin, että kyseistä sanaa käytetään hyvin monessa eri tarkoituksessa. Etenkin nuoret miehet kokevat homo-sanan pahimpana mahdollisena loukkauksena. Plummerin mukaan sanalla homo tarkoitetaan muun muassa nulikkaa, nynnyä, arkaa, pehmoa, hidasta fyysistä kehitystä, tyttömäistä käytöstä, erilaista, nörttiä, käytökseltään muista poikkeavaa, eristyneisyyttä ja henkilöä, joka ei toimi yleisten oletusten mukaan tai ei osallistu joukkuelajeihin sekä tietysti seksuaalista orientaatiota.

Homofobiaa esiintyy myös institutionaalisissa yhteyksissä. Useissa maissa homoseksuaaleilta on kielletty pääsy armeijaan ja ministeriön virkoihin. Homoseksuaaleilta on saatettu seksuaali-identiteetin vuoksi kieltää myös vaikkapa lainan saanti. Yhä edelleen yllättävän monet ihmiset pitävät homoseksuaaleja sairaina ja perversseinä sekä pelkäävät, että homoseksuaalisuus on jotenkin tarttuvaa.

Usein homofobia johtuu myös henkilön peloista omia homoseksuaalisia ajatuksiaan kohtaan. Homofobian vuoksi erityisesti nuorten homoseksuaalien on vaikea käsitellä omaa seksuaali-identiteettiään. Oma erilaisuus aiheuttaa hämmennystä ja yhteiskunnan paine ahdistaa.

Useissa tutkimuksissa on huomattu, että nuorista miespuoliset homoseksuaalit ovat kaikkein herkimpiä tekemään itsemurhan. Heteroiksi vaikka henki menisi Tutkija Bieber totesi luvulla: Se ei ole koskaan normaalia.

Homoseksuaalisuus ei ole normaalin seksuaalikäyttäytymisen variaatio. Homoseksuaalisuuden hoidossa on käytetty jos jonkinlaisia menetelmiä. Amerikkalainen Graeme Hammond esitti vuonna , että reipas liikunta ja ulkoilu parantavat miehen homoseksuaalisuudesta. Hänen mielestään paras liikuntamuoto oli polkupyöräily. Miehen piti pyöräillä usein ja aina totaaliseen väsymykseen saakka.

Osittain tämä menetelmä varmasti vaikutti miehen seksuaalikäyttäytymiseen. Nykyisin nimittäin tiedetään, että runsas pyöräily aiheuttaa erektiohäiriötä. Jatkuva kiire heikentää hermojärjestelmää ja aiheuttaa seksuaalista kieroutumista. Riittävä lepo oli tämän teorian mukaan erinomainen keino homoseksuaalisuuden poistamiseksi. Eräät lääkärit ovat ajatelleet, että mies paranee homoseksuaalisuudesta käyttämällä prostituoitujen palveluja.

Saksalainen seksologi Albert Moll väitti parantaneensa muutaman potilaansa tällä tavoin. Natsi-Saksassa eräitä homoseksuaalisuuden vuoksi pidätettyjä vankeja pyrittiin parantamaan kyseisellä keinolla. Kaikkia homoseksuaaleja ei siis heti viety eliminoitavaksi. Ruumiillisesti vahvoja vankeja pyrittiin ensin parantamaan. Homoseksuaalit joutuivat pitämään rinnassaan vaaleanpunaista kolmiota, jotta heidät pystyttiin erottamaan muista vangeista.

Lesbot taas merkittiin irtolaisuuteen viittaavalla mustalla kolmiolla. Heinrich Himmler rakennutti Flossenburgiin vuonna bordellin, jossa juutalais- ja romaninaiset joutuivat työskentelemään. Homoseksuaalit kävivät viikoittain tuossa bordellissa, jossa heidän suoriutumistaan tarkkailtiin.

Mikäli mies kykeni sukupuoliyhdyntään naisen kanssa, kelpasi hän Dirlewangerin rangaistuspataljoonaan taistelemaan puna-armeijaa vastaan. Toivottomat tapaukset joutuivat tuhoamisleireille Buchenwaldiin.

Molemmissa tapauksissa lopputulos homoseksuaalin kannalta oli siis melkoisella varmuudella sama - kuolema. Homoseksuaalisuuden parantamisessa luovuttiin lopulta prostituoitujen käytöstä, koska ajateltiin, ettei mies voi ihailla ja haluta moista naista.

Sen vuoksi siirryttiin suosittelemaan avioliittoa. Ajateltiin, että homoseksuaalien fobiat naisia kohtaan voidaan poistaa ainoastaan seksuaalisella kanssakäymisellä naisen kanssa. Naisen tuli kuitenkin olla siveä. Sen vuoksi joitakin homoseksuaaleja lähes pakotettiin avioliittoon. Avioliiton ei kuitenkaan ole havaittu parantavan homoseksuaalisuutta. Kulissiavioliittoja toki esiintyy yhä edelleen ja niitä ovat suosineet erityisesti monet julkisuuden henkilöt.

Sähköshokkeja, kemiallisia keinoja Homoseksuaalista käyttäytymistä on pyritty muuttamaan myös modifioimalla masturbaation aikaisia fantasioita. Miehiä kannustettiin masturboimaan normaalisti, mutta orgasmin lähestyessä heidän tuli ajatella naisia. Apuna tässä käytettiin alastomia naisia esittäviä valokuvia. Tiedossa on yksi raportoitu tapaus, jossa mies ilmoitti ”päässeensä eroon” homoseksuaalisuudesta tämän keinon avulla. Sähköshokeilla ei ole hoidettu ainoastaan mielenterveysongelmista kärsiviä vaan myös homoseksuaaleja.

Miehille näytettiin alastomien miesten kuvia. Jos homoseksuaalit kokivat kuvat kiihottaviksi, saivat he sähköshokin. Mikäli jotain havaittavaa seksuaalista reaktiota tapahtui alastoman naisen kuvan kohdalla, jätettiin sähköshokki antamatta.

Homoeroottisia fantasioita pyrittiin poistamaan myös kemiallisin keinoin. Mikäli miehellä oli homoseksuaalisia fantasioita, joutui hän haistamaan erilaisia ammoniakkeja. Eräissä tapauksissa homoseksuaalit ovat joutuneet olemaan vuorokausiakin juomatta. Samalla heille on syötetty voimakkaita nesteenpoistajia, jotka ovat aiheuttaneet virtsaamisen tarvetta. Nestettä heille on annettu vasta, kun miehet ovat kokeneet seksuaalista kiihottumista alastoman naisen kuvan nähdessään.

Toisinaan homoseksuaalimiehiä on pyritty parantamaan hypnoosin avulla. Tulokset eivät kuitenkaan ole olleet kovinkaan hyviä. Mastersin ja Johnsonin menetelmä perustui kyllästyttämiseen. Homoseksuaali joutui päivittäin kertomaan nauhalle puoli tuntia kestävän homoeroottisen fantasian. Tätä terapiaa kesti usean kuukauden ajan. Terapian tarkoituksena oli, että mies lopulta kyllästyisi fantasioihinsa ja ihmettelisi, mikä niissä häntä oikein on viehättänyt. On tapauksia, joissa uskonto on ”ratkaissut” homoseksuaalisuuden ongelman.

Tutkijat Pattison ja Pattison kertovat miehistä, jotka uskon avulla ovat vihdoin ymmärtäneet, että homoseksuaalisuus on moraalitonta ja syntistä. Tullessaan uskoon he ovat kasvaneet pois homoseksuaalisuudesta ja ryhtyneet heteroiksi. Eräässä vaiheessa hormoniterapia oli hyvin suosittu homoseksuaalisuuden ”parannusmuoto”. Myöhemmin siirryttiin testosteroniin ja estrogeeniin. Tutkija Karl Freund antoi miehille suonensisäisesti testosteronia näiden katsellessa heteroseksiä sisältäviä filmejä.

Miesten seksuaaliorientaatio ei muuttunut, mutta heidän seksuaalinen halukkuutensa lisääntyi. Epäonnistumiset testosteronin käytössä johtivat estrogeenin käyttöön.

Britannian Rikostuomioistuin piti vuonna estrogeeniä jopa hyvänä vaihtoehtona kastraatiolle ja sterilisaatiolle. Sitä ennen homoseksuaalisuudesta tuomitut henkilöt oli yleensä kastroitu. Tutkija Timothy Murphyn mukaan kuuluisin estrogeenihoitoon tuomittu henkilö on englantilainen matemaatikko Alan Turing. Turing oli sotasankari, sillä hän ratkaisi saksalaisten käyttämän salakielen Enigma. Turing oli lisäksi ensimmäisiä henkilöitä, jotka kehittivät tietokoneita. Hän joutui kuitenkin sodan jälkeen kiinni seksin harrastamisesta vuotiaan pojan kanssa.

Estrogeenihoito ei muuttanut Turingia heteroksi, mutta sai aikaan rintojen kasvua ja teki miehestä lopulta impotentin. Sittemmin Turing teki itsemurhan. Erilaisia yhdistelmähoitojakin on kokeiltu. Seuraava tarina kuvastaa hyvin näiden hoitokeinojen kirjavuutta.

Miehen korkean älykkyysosamäärän vuoksi häntä pyrittiin hoitamaan parhailla mahdollisilla keinoilla. Psykoterapian lisäksi häneen ruiskutettiin estrogeenipohjaista valmistetta.

Hoidon seurauksena miehestä tuli impotentti, mutta hänen kiinnostuksensa homoseksuaalista käyttäytymistä kohtaan kasvoi entisestään.

Seuraavaksi mies suljettiin pimeään huoneeseen 30 tunnin ajaksi ilman ruokaa ja juomaa. Kahden tunnin välein häneen ruiskutettiin verisuonia laajentavaa lääkettä ja annettiin hiukan konjakkia. Miehen alkaessa voida pahoin seinälle heijastettiin kuvia miehistä, ja samalla häntä pyydettiin kertomaan homoeroottisia fantasioita. Miehen oksentaessa terapeutti kertoi hänelle, että homoseksuaalisuus johtuu hänen isänsä epäonnistumisista.

Hoito toistettiin jokaisen 24 tunnin jälkeen. Miehen nukkuessa hänet herätettiin ja kehuttiin, kuinka hän on löytämässä oikean seksuaali-identiteetin. Hoitojakson aikana miesten kuvat vaihdettiin vähitellen naisten kuviin. Samalla aloitettiin myös testosteronihoito. Hormoni lisäsi miehen seksuaalista halukkuutta. Miehen kiihottuessa hänelle soitettiin seksikkäällä äänellä laulavan naisvokalistin musiikkia, jotta miehen mielenkiinto kohdistuisi ”oikeaan” sukupuoleen.

Tämä hoito oli tutkijoiden mielestä erittäin tehokas mies luultavasti halusi päästä vain eroon piinasta teeskentelemällä kiinnostuneensa naisista ja vaikutti positiivisesti myös miehen luovuuteen.

Hän nimittäin kirjoitti hoidon jälkeisen kahden viikon aikana useita novelleita. Menetelmä sopisi ehkä paremmin kirjailijoille kuin homoille. Homoseksuaalisuutta on yritetty parantaa myös kirurgian avulla. Kastraatio on ollut yleisimmin käytetty kirurginen ”hoitokeino”, jota natsitkin käyttivät.

Kastroimisen jälkeen mies lähetettiin eturintamalle itsemurhatehtäviin. Kastraatiolla ei kuitenkaan ole vaikutusta miehen seksuaaliorientaatioon. Sen sijaan se vaikuttaa miehen seksuaaliseen halukkuuteen. Muita muutoksia tapahtuu ihossa, hiuksissa ja rasvakudoksessa. Moni mies kokee myös henkisiä muutoksia sekä lisääntynyttä sairastumisalttiutta. Tutkija Bremerin mukaan noin 13 prosenttia kastroiduista miehistä on sairastunut tai kuollut. Homoseksuaalisuutta on yritetty ”hoitaa” myös vaihtamalla homoseksuaalin kivekset kuolleen heteroseksuaalin kiveksiin.

Muista eriskummallisista ”hoitokeinoista” mainittakoon niskan, alaselän ja vyötärön syövytyshoito, lobotomia otsalohkon hermoratojen katkaisu tai tietyn aivoalueen poistaminen.

Homoseksuaalisuutta on siis pyritty parantamaan keinoja kaihtamatta. Kyseisten järjestöjen mukaan ei ole riittävää näyttöä siitä onko ”korjaavalla” tai ”eheyttävällä” terapialla merkittävää hyötyä vai onko se peräti haitallista henkilön itsensä kannalta. Aikaisemmat yritykset ”parantaa” homoseksuaaleja psykoterapian keinoin aiheuttivat terapoitaville useimmiten suuria ongelmia ja ahdistusta.

Tuoksujen huumaava voima Maanantai Hajuvesien käytöllä, kuten kosmetiikalla yleensä, on pitkä historia. Ihmiset ovat aina pitäneet miellyttävistä tuoksuista. Nykyään erilaiset hajut ja hajusteet kuuluvat arkeemme niin voimakkaasti, että emme aina edes huomaa ympäröivän maailmamme olevan täynnä tuoksuja.

Itse asiassa vain 20 prosenttia parfyymiteollisuuden tuotosta tulee parfyymien valmistamisesta. Loput 80 prosenttia yritykset saavat siitä, että ne tekevät hajuja muihin käyttämiimme tuotteisiin. Parfyymien historiaa Parfyymien historia alkaa muinaisesta Mesopotamiasta. Mesopotamialaiset uhrasivat jumalilleen polttamalla uhrieläimiä. Jotta palanut lihanhaju ei olisi tuoksunut jumalten nenään liian voimakkaasti, polttamisen aikana käytettiin hajusteita, joilla epämiellyttävää hajua peiteltiin.

Mesopotamialaiset käyttivät hajusteita myös sairaiden parantamiseen, manatakseen pois pahoja henkiä sekä yhdynnän jälkeen. Yleisesti ollaan sitä mieltä, että hajusteiden käyttö oman vartalon tuoksun parantamiseksi yleistyi varsinaisesti muinaisten egyptiläisten aikana.

Erityisesti Hatsepsutin hallitsi – eKr. Hänen hallintokaudellaan Egyptiin tuotiin runsaasti muun muassa suitsukkeita, balsamia ja kanelia. Thebaan myös istutettiin 31 suitsutuspuuta. Egyptiläiset olivat ensimmäisiä, jotka hajustivat ihoaan hunajan sekä kanelin tuoksulla.

Kuuluisa Kleopatra 69–30 oli erittäin ihastunut erilaisiin tuoksuihin. Hänen jalkoihin laitettiin voidetta nimeltä aegyptium, joka koostui hunajasta, hennasta, kanelista, manteliöljystä sekä oranssinkukista.

Vastaavasti hänen käsiinsä voideltiin parfyymia nimeltä kyphi, joka sisälsi ruusu-, orvokki- sekä krookusöljyä. Kyphi oli tärkein egyptiläisten parfyymi. Väitetään, että kun Horward Carter, lady Evelyn Herbert ja lordi Carnarvon astuivat faarao Tutankhamonin hautakammioon, sieltä leijaili ensimmäisenä vastaan kyphin tuoksu. Vähitellen parfyymien käyttö levisi papiston ja hallitsijoiden käytöstä yhä alempiin yhteiskuntaluokkiin.

Egyptiläiset arvostivat suunnattomasti kaunista ja hyvältä tuoksuvaa ihoa, joten he levittivät erilaisia parfymoituja voiteita keholleen. Muinaisilla roomalaisilla oli tapana antaa orjien valella vieraittensa päät hyväntuoksuisilla öljyillä.

Roomalaiset ottivat myös parfyymikylpyjä, kastelivat vaatteensa parfyymilla sekä hajustivat jopa hevosensa ja lemmikkieläimensä.

Roomalaiset naiset laittoivat jasmiinia rintoihinsa, laventelia reisiinsä, santeliöljyä jalkoihinsa ja neroliöljyä kaulaansa lähtiessään kaupungille. Turhamaisen keisari Neron 37–68 huoneen ilmaan ruiskutettiin ruusuvettä joka tunti. Legendaarinen Aleksanteri Suuri – eKr. Antiikin Kreikan urheilijat ja Rooman gladiaattorit voitelivat ihonsa erityisellä aromaattisella öljyllä ennen kilpailujen tai taisteluiden alkua.

Kreikasta löytyi noin vuonna eKr. Jopa ennustuksistaan tunnettu Michel de Nostradamus – kirjoitti vuonna ohjeita siitä, kuinka tehdään ruusuvettä tai pitkäkestoista hajuvettä. Nostradamus oli yksi aikansa tärkeimmistä lääkäreistä ja luonnonparantajista. Ruusuveden valmistaminen ei muuten ole kovinkaan vaikeaa, mutta sen tekemiseen tarvitaan Nostradamuksen ohjeiden mukaan noin 1 ruusun terälehteä. Joten kovinkaan edullista tuo tuoksu ei todellakaan ole. Aurinkokuninkaana tunnetuksi tullut senttimetrinen Ludvig XIV – halusi, että hänelle kehitetään jokaisena päivänä uusi tuoksu.

Palvelijat suihkuttivat hänen huoneeseensa ruusuvettä ja meiramia. Ludvigin paidat piti pestä aloessa, myskissä ja jasmiinissa.

Myös Ludvig XV – rakasti tuoksuja. Hänellä oli aika erikoinen tapa hajustaa huoneensa. Hänen palvelijansa nimittäin uittivat kyyhkyjä parfyymeissä. Sen jälkeen kyyhkyt päästettiin lentämään pitkin ruokasalia, jolloin ne samalla levittivät huoneeseen erilaisia tuoksuja.

Vastaavasti Napoleon I – käytti ylettömästi Eau de Colognea. Vuonna Napoleon tilasi peräti pulloa tätä tuoksua, jota hän sitten levitti kaulalleen, rinnoilleen sekä olkapäilleen. Minkälaiset hajuvedet meitä sitten viehättävät?

Italialainen tohtori Paoli Rovesti teki testin, johon osallistui sata miestä ja sata naista. Tutkimuksessa pyrittiin selvittämään mitkä tuoksut miellyttävät miehiä ja naisia. Rovestin tutkimuksen mukaan seuraavat hajut sopivat parhaiten miehille: Kumpikaan näistä hajuista ei kuitenkaan pärjännyt Rovestin tekemässä tutkimuksessa. Tästä huolimatta jasmiiniöljy on ollut monien lemmentuoksujen ja parfyymien aineosa.

Kuuluisin näistä on varmasti Chanel No. Nimensä tämä Ernest Beauxin ja Gabriel Coco Chanelin yhteistyössä syntynyt hajuste on saanut siitä, että se oli Chanelin tuotantolinjan viides tuote. Tuoksun viehättävyys on yhä voimissaan, sillä kyseistä tuoksua myydään pullo joka kolmas sekunti. Jasmiinia käytetään nykyisin myös aromaterapiassa luomaan seksuaalista tunnelmaa, harmoniaa ja rentoutta.

Aromaterapiassa käytetty öljy on kuitenkin useimmiten synteettistä valmistetta, sillä oikea jasmiiniöljy maksaa noin kaksi kertaa kullan hinnan. Sekä miesten että naisten mielestä laventeli on miehisten hajujen voittaja. Äärimmäisen kiehtovaa on se, että lääketieteen tohtorin Alan Hirschin tekemissä tutkimuksissa havaittiin laventelin ja kurpitsapiiraan tuoksun lisäävän peniksen verenvirtausta jopa 40 prosenttia. Toinen tehokas tuoksu peniksen herättämiseksi on kanelipullat. Tie miehen penikseen näyttää kulkevan vahvasti nenän kautta.

Itse asiassa markkinoille on muutaman vuoden sisällä tulossa nuuhkaistava erektiolääke. Hirschin tekemien tutkimusten mukaan emättimen verenkiertoa lisäävät eniten lakritsan, kurkun ja erään makeisen Good and Plenty tuoksu. Mielenkiintoista on, että perinteinen kölninvesi pärjäsi Rovestin tutkimuksessa noin hyvin. Kölninvedellä on toki erittäin kiehtova ja kunniakas historia. Italiasta kotoisin oleva Johann Maria Farina – perusti maailman ensimmäisen hajuvesitehtaan Farina-Hausin Kölniin jo vuonna Ensimmäinen tuote Eua de Cologne Cologne on ranskaa ja tarkoittaa Kölniä sisälsi spriiliuosta, nerolinkukkia, sitrusöljyä, petitgrainöljyä sekä laventelia.

Tuote sopi sekä miehille että naisille. Se oli siis samalla sekä ensimmäinen sarjavalmisteinen tuoksu että ensimmäinen unisex-hajuste. Eua de Colognen käyttäjiä olivat aluksi pääasiassa miehet. Kölninvesi huuhtoi Napoleonin lisäksi ainakin Aleksanteri I: Myös Katariina Suuri ja Englannin kuningatar Viktoria pitivät kölninveden raikkaudesta.

Toinen pitkään samanlaisena kestänyt tuoksu on Lodovico Borsarin kehittämä Aqua Classica, joka on alkujaan vuodelta Kosmetiikkateollisuuden asiantuntijan William Puocherin mukaan miehet suosivat maskuliinisia tuoksuja. Maskuliininen tuoksu tarkoittaa miehille miellyttävää, raikasta, puhdasta, hivenen karvasta, mutta aavistuksen makeaa tuoksua, joka on kuitenkin huomiota herättämätön. Miesten suosimissa partavesissä on muuten erittäin vähän eteerisiä öljyjä tai aromaattisia kemikaaleja.

Niitä on vain noin 0,5–2 prosenttia tuotteen sisällöstä. Partavedet sisältävät pääasiallisesti alkoholia, jota on yleensä 50–70 prosenttia. Alkoholi kiihdyttää ihon pintaverenkiertoa ja toisaalta nopeuttaa partaveden haihtumista, jotta kasvot eivät näytä kosteilta. Tuoksut jaetaan niiden sisältämien hajusteöljyjen määrän mukaan. Eau fraiche sisältää tuoksuöljyä 3 prosenttia. Eua de Cologne on alkoholiliuos, joka sisältää hajusteöljyä noin 3–5 prosenttia. Eua de Toilette sisältää hajusteöljyä 4–10 prosenttia.

Eua de Parfum tai Parfum de Toilette sisältää tuoksuainetta noin 7–18 prosenttia. Kallein tuoksu on Parfyymi, jonka tuoksuaineosuus on 15–40 prosenttia. Arthur Burnhan, joka on esimerkiksi Nino Cerrutin, Le Jardinin ja Le Jardin d’Amourin kehittäjä, antaa naisille muutaman vinkin siitä, kuinka parfyymejä tulee käyttää. Burnhan mukaan parfyymia kannattaa laittaa tippa kainaloiden alle, hiuksiin sekä häpyalueelle.

Näin parfyymin tuoksu sekoittuu kehon omien feromonien kanssa ja antaa todella viettelevän tuoksun. Parfyymia kannattaa sipaista myös rintojen väliin, polvitaipeisiin, korviin ja kaulan seudulle. Burnhan mukaan naiselle, jolla on tummahko ihonväri ja jonka luusto on raskasrakenteinen, sopii täyteläinen, runsas, makea ja hiukan orientaalinen tuoksu.

Perinteiselle skandinaaviselle naistyypille vaaleat hiukset ja vaalea iho sekä kevyt rakenne sopii vastaavasti kevyt ja raikas kukkaistuoksu. Itämaiset tuoksut voivat soveltua skandinaaviselle naiselle juhlatilaisuuksiin, mutta harvemmin jokapäiväiseen käyttöön. Suomalaiset käyttävätkin yleensä raikkaita, luonnollisia ja yksinkertaisia tuoksuja.

Rasvaisella iholla hajuste tuoksuu voimakkaammin ja pidempään kuin kuivalla iholla. Hajustetta ei kannata laittaa aivan kuivalle iholle, koska tuoksu häipyy iholta suhteellisen nopeasti. Myös hajusteen sisältämän alkoholin haihduttua, tuoksu muuttuu ensituoksusta. Ensivaikutelma tuoksusta on useimmiten raikas ja osittain hedelmäinenkin.

Sydäntuoksu eli varsinainen ominaistuoksu voi kuitenkin olla huomattavasti raskaampi. Sydäntuoksun kehittyminen vie aikaa noin 10–20 minuuttia. Sydäntuoksun jälkeen hajusta jää jäljelle niin sanottu pohja- tai jälkituoksu. Tässä tuoksussa tulee esille myös feromonit kuten myski tai sivetti.

Uutta hajuvettä itselleen valitessa kannattaakin tuoksuttelun jälkeen odottaa vähintään 10 minuuttia ennen ostopäätöksen tekemistä.

Lisäksi uusi tuoksu kannattaa ostaa iltapäivällä, koska silloin hajuaisti on terävämpi kuin aamupäivällä. Hajustetta tulee myös aina kokeilla omalle iholle, sillä jokaisen ihon kemia on erilainen. Uusia tuoksuja ei kuitenkaan tule kokeilla kahta tai kolmea enempää, koska hajuaisti menee muuten täysin sekaisin, eikä oikean tuoksun valitsemisesta lopulta tule yhtään mitään.

Lopuksi kannattaa valita tuoksu, joka täydentää kehon omaa hajua. Parfyymin kanssa kannattaa muistaa se, että liian voimakas tuoksu on usein vastenmielinen. Voimakas tuoksu voi aiheuttaa jopa todella jomottavan päänsäryn. Parfyymia ei siis kannata laittaa litrakaupalla ympäri kehoa. Pieni määrä riittää lähettämään lämpimän ja viettelevän viestin. Kannattaa kuitenkin huomioida se, että miehen nenä turtuu hyvin nopeasti parfyymin tuoksuun. Tämä vuoksi naisen on hyvä aina silloin tällöin poistua hetkeksi miehen luota ja palata sitten takaisin.

Näin annetaan parfyymille mahdollisuuden vietellä mies uudelleen. On myös eduksi muistaa, että kylmällä ilmalla parfyymia voidaan laittaa hitunen enemmän kuin kuumalla ilmalla.

Kylmä nimittäin heikentää hajujen voimakkuutta. Parfyymin käytöstä vielä sen verran, että parfyymi kannattaa laittaa aina heti suihkun tai kylvyn jälkeen. Tällöin ihohuokoset ovat avoinna ja parfyymi imeytyy hyvin ihoon.

Suihkussa tai kylvyssä ei tule käyttää voimakkaasti hajustettuja pesuaineita, koska silloin niiden tuoksu sekoittaa parfyymin tuoksun ja varsinainen hajujen sekamelska on valmis. Muista myös ettei parfyymia saa mennä aitoihin helmiin, koska parfyymin sisältämä alkoholi kellastaa ne. Myöskään kaikki korut eivät siedä parfyymin alkoholia. Koruista saattaa nimittäin irrota päälypinta. Yrityksen palveluksessa on kolmekymmentä tuoksunkehittäjää, joista kuuluisin on venäläistä syntyperää oleva Sophia Grojsman.

IFF tekee vuosittain satoja eri tuoksuja niitä tilaaville firmoille. Esimerkiksi Ranskassa lanseerataan vuosittain uutta tuoksua ja Englannissa Grojsmanin mukaan suurin osa tuoksuista kuitenkin pohjautuu jotenkin jo markkinoilla olevaan tuoksuun. Täysin uusien tuoksujen kehittäminen kun on nykyisin erittäin vaikeaa. Yhteen tuoksuun saatetaan sekoittaa sata eri aineosaa viidestä tuhannesta mahdollisesta.

Työ on siten erityisen vaativaa ja siihen pystyvät vain hajuvesispesialistit. Suurin osa tuoksuista on siten peräisin samasta paikasta. Joten kuuluisa muotihuone saattaa valita uuteen tuoksuunsa todellisuudessa vain nimen, myyvän pullon ja pakkauksen. Se hyvä puoli tässä on, että jokainen meistä voi tilata nimeään kantavan laadukkaan parfyymin, jos takataskusta vain sattuu löytymään riittävästi pelimerkkejä.

Älä sano miehelle, että… Maanantai Tuoreen suomalaisen tutkimuksen mukaan naiset pitävät peniksen pituutta tärkeämpänä seikkana kuin sukupuolivalistajat ovat vuosikymmeniä väittäneet.

Moinen on suoranainen isku seksivalistajien vyön alle, sillä heidän mukaansa peniksen koolla ei ole merkitystä. Olivatpa naiset sitten mitä mieltä tahansa miehen peniksen pituudesta, heidän on syytä muistaa se, että miehet ovat hyvin arkoja sukupuolielimensä pituuden suhteen.

Joten aivan kaikkea penikseen liittyvää ei miehen kuullen kannata sanoa. Todelliset totuudet on syytä lausua vain naisseurassa. Olen koonnut tähän pienen muistilistan lauseista, joita kannattaa välttää silloin, kun miehellä on sen pituinen se.

Ihan kuin vauvan pippeli. Niistäkin on enemmän iloa kuin tuosta nykeröstä. Kuka sinut on ympärileikannut? Kaikki se, mitä sinulla on tuolla alakerrassa, mahtuu reilusti suuhuni.

Joskus kyllä toivoisin, että sinun olisi edes hitusen isompi. Sinä olet siis melkoinen harvinaisuus. Tämän takia ihmisiä ei pitäisi arvostella fyysisten ominaisuuksien vaan persoonallisuuden mukaan. Pitäisiköhän sinun harkita itsetyydytyksen lopettamista?

Onko sinun peniksesi jäänyt sirkkelin väliin? Se siitä ja muinaisista uskomuksista. Tiesitkö, että sinulla on naurettavan pieni penis? Ikävää, ettei urheiluauton penistä pidentävä vaikutus ylety sänkyyn asti. Sinä vaikutit alusta lähtien liian hyvälle, että epäilin sinun olevan joko homo tai sitten sinulla on pieni. Harmi kun et ollut homo. Siis just minun tuuria! Olen kuullut, että on oikeasti olemassa naisia, jotka pitävät miehistä, joilla on pieni.

Ei kaikkea sentään kannata uskoa. Minä osaan kyllä tyydyttää itseni. Sinun haarovälissäsi kiemurtelee muutaman sentin mittainen mato. Voisitko ystävällisesti käyttää sitä? No niin, voisitko taikoa sen nyt takaisin. Näen silloin kaiken kahtena ja nyt siihen tuntuisi olevan enemmän kuin tarvetta. Eihän sinun peniksesi jää siitä kuin muutan sentin. Ei sillä, että sinulla olisi pieni, mutta olisihan se joskus hauska kokeilla, miltä todella iso penis tuntuisi.

Sinä et ainakaan töki minun emättimen takaseinämää tärviölle kuten edellinen poikaystäväni teki. Tietääkseni se voi kasvaa pituutta armeijaikään saakka. Olen nimittäin kuullut, että jollei sitä käytä, niin se häviää. Mikäli olet aikeissa naida tai olet nainut vanhan ja rahakkaan ukonrähjän, joka vetelee mielestäsi viimeisiä virsiä juuri ennen Pyhää Pietaria ja taivaan portteja, kannattaa seuraavat tutkimuslyhenteet lukea erityisen tarkkaan.

Avioliitossa elämä saattaa nimittäin olla odotettua pidempi. Tällä en suinkaan tarkoita sitä, että avioliitossa päivät olisivat niin tylsiä ja pitkäveteisiä, että ne tuntuvat kestävän iäisyyden. Elinikä näyttää nimittäin lisääntyvän avioliiton myötä ja myös terveys paranee. Viikatemies ei siis ole heti ensimmäisenä kolkuttamassa avioon astuneiden ovelle, joten elinkumppaniksi on syytä valita henkilö, josta aidosti pitää. Tai sitten kannattaa hankkia itselleen nuori rakastaja, jonka kanssa voi lähteä vaikkapa Rivieralle törsäilemään aviomieheltä kieroudella lue seksillä haalittuja taskurahoja.

KINKY NOVELLIT HOMOSEKSUAALISEEN HOT XXX

Mies päällä homoseksuaaliseen asento eroottiset fantasiat

2. lokakuu teesta jäädään kiinni 'rysän päältä', etsitään sukupuolten . aalisen suuntautumisen, eroottisen mielenkiinnon, seksuaalisen kehityksen, biologisen sukupuolen, eita seksielämästä; vanhempien opetuksista, kokemuksista, fantasioista. Sexpo on kerännyt nykypäivän nimikkeitä miehen ja naisen. tammikuu Keskustelu24 · Seksi · Leikit ja fetissit; Heteromiehen (homo?) Minkäänlaista muuta vetoa minulla ei miehiä kohtaan siis ole. Muita saman fantasian jakavia miehiä? 0 .. Miesten homoseksuaalinen käyttäytyminen on yleisempää kuin kiihdytys ja laukeaminen ja siihen päälle kullin vatkausta niin että. 8. syyskuu (Viime kerralla kun olin “niinku päällä”, Ykkösmies totesi jonkin ajan kuluttua, että koska noi sun patterit loppuu. Olin ilmeisesti asennosta.